29 / 03 / 2024

TOKİ Adanalı emekliler için ilk kazmayı Sarıçam'da atacak!

TOKİ Adanalı emekliler için ilk kazmayı Sarıçam'da atacak!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED)Adana Şubesi Başkanı Seyfi H. İyiyürek, , TOKİ’nin emekliler için yapacağı uygun ödeme koşullu konutlar için de yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.



Emeklilerin TOKİ’den 2+1 ayda 250 TL taksitle ucuz ve kaliteli ev sahibi olmaları için yıllardan beri büyük bir gayret gösteren Türkiye Emekliler Derneği (TÜED)Adana Şubesi Başkanı Seyfi H. İyiyürek, bugüne kadar kendi şubelerine yaklaşık 25 bin, Yüreğir Şubesi’ne de 12 bin dolayında başvuru yapıldığını belirterek, bu başvurular için  TOKİ  sıra numarası verdiklerini ve TOKİ’nin atacağı ilk adımı beklemenin heyecanı içinde olduklarını açıkladı. 


Çeşitli firmalarla ve hastanelerle yaptıkları özel anlaşmalarla Adana’da emekli üyelerinin bütçelerine katkı sunduklarına dikkat çeken Başkan İyiyürek, TOKİ’nin emekliler için yapacağı uygun ödeme koşullu konutlar için de yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. Yönetim kurulu olarak  Adana  Valiliği, Defterdarlık, AK Parti Adana İl, AK Parti ilçe başkanlarıyla da görüşüp bu konuda destek istediklerini, ayrıca Ankara’da Adana milletvekilleriyle de temaslar kurulduğunu hatırlatan Başkan İyiyürek, Adana’nın gururu olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın kendilerine vereceği randevuyu beklediklerini ifade ederek şöyle konuştu:


“Genel merkezimiz, Adana Şubesi ve Yüreğir Şubesi olarakAdana’ya çok önemli hizmetler sunarak, kentin değişimine önemli bir katkı koyacağına yürekten inandığımız Sayın Bakanımız Sarı’ya çalışmalarımızı aktaracağız. Bu arada TOKİ Başkanı Sayın Ergün Turan emekliler için bir plan dahilinde konut yapımına başlanacağını ifade etmişti. Adana’da Sarıçam’da arazi üretilmiş olup buraya yapılacak konutlar için ilk kazmanın vurulacağı günün heyecanı içerisindeyiz. Bizim talebimiz ilk etapta beş bin konutun yapılması. Bununla ilgi olumlu gelişmelerin kısa zamanda sonuçlanmasını arzu ediyoruz. Adana’da iki şubemize başvuran 37 bin emekli gerçekten de Ankara’dan gelecek müjdeli haberi büyük bir heyecanla beklemektedir.”


“MESAJLA BİLDİRECEĞİZ”


Yaptıkları çalışmaları, duyuruları ve davetleri üyelerine mesaj yoluyla ilettiklerini kaydeden Başkan İyiyürek,”Konut konusunda da yeni bir gelişmeyi mesaj çekerek üyelerimize duyuracağız. Onlar merak etmesinler ve bizlerden gelecek haberi beklesinler. Bizim tek arzumuz emekli kardeşlerimizin yaşamlarını daha kolay geçirmelerini sağlamak. Bununla ilgili elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz.”dedi.



Medya Yenigün


Haber Adana Çukurova Barış Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkezi’nin hazırladığı proje ile TOKİ’den emeklilerin konut sahibi olmalarının temin edileceğine işaret eden Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, ‘Müracaatları kabul ediyoruz. Kısa zamanda çalışmalarımız sonlanarak emeklileri ev sahibi yapacağız’ dedi.


HER EMEKLİYE KONUT VERMEK ZOR!


Adana’da emeklilerin sorunlarını iyi tespit ederek bunlara çözüm ürettiklerini Ç.BARIŞ Gazetesi’ni sırasında dile getiren İyiyürek, ‘Adana’daki emeklilerin en büyük sorunlarından birisi olan konut eksikliklerini gidermek için genel merkezimizin girişimleri ile bu çalışmalara başladık. Dernek olarak müracaatları kabul ediyoruz. Bunu hayata geçirmek için de gayret içindeyiz. Elbette başvuran her emekliye konut edindirmek kolay değil. Kura ile hak sahiplerinin konutlarının teslimine kadar dernek adına onların yanındayız. Süreç gayet yerinde ve olumlu çalışmalarla devam ediyor’ dedi.


SÜREÇ İYİ GİDİYOR, SONA YAKLAŞTIK


Emekliler Derneği’nin asli görevlerinin tüm koşullarını yerine getirmek adına yönetim kurulu üyeleriyle birlikte özverili çalıştıklarının altını çizen Şube Başkanı İyiyürek, ‘Emeklilerimizin alış verişlerinden tutun da, sağlık, ulaşım, bireysel ihtiyaçlarının karşılanması gibi konularda emeklilere yönelik gerekli indirimlerin tahsis edilmesinde önemli mesafeler kat ettik. Bu da bizleri mutlu ediyor. İşte bu hizmetlerimizi TOKİ ile işbirliği içinde konut edindirme imkanı ile taçlandırmak istiyoruz. Mesaimizi de bu yönde veriyoruz. Arsa tahsisleri yapılmadan önce uygun arsaları da temin ettik. Süreç olumlu işliyor’ sözleriyle görüşlerini dile getirdi.


Adana Çukurova Barış


Geri Dön