28 / 03 / 2024

TOKİ, Adana’ya 33 bin kişilik stadyum yapacak!

TOKİ, Adana’ya 33 bin kişilik stadyum yapacak!

Türkiye ’nin dört bir yanında modern spor tesisleri inşa eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, önümüzdeki günlerde Adana’da 33 bin kişilik yeni stadyumun temelini atacak.



TOKİ, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde ekonomik ömrünü tamamlamış ve müsabakaları karşılamada yetersiz kalan spor tesislerinin yerine UEFA standartlarında modern statlar inşa ediyor. İstanbul Seyrantepe ve Mersin Stadı’nı tamamlayarak Türk sporunun hizmetine sunan İdare, bu kez Adana’da yeni bir stadyum inşa edecek.


Adana Demirspor ve Adanaspor gibi köklü futbol takımlarını barındıran Adana’nın modern bir stadyuma kavuşturulması için çalışmalar başladı. İki kulüp şuanda maçlarını 16 bin kişilik 5 Ocak Fatih Terim Stadyumunda oynuyor.


TOKİ tarafından proje çalışmalarına geçen yıl başlanan 33 bin kişilik yeni stadın temelinin önümüzdeki günlerde atılması bekleniyor. UEFA kriterlerine uygun yapılacak yeni stadyumda, 49 loca, 22 farklı noktadan taraftar girişi bulunuyor. Çarkıpare Mahallesi'nde yapımı süren yerleşkesi 102 dönüm, inşaat alanı ise 80 dönüm olan stat 764 açık, 371 kapalı otopark kapasitesine sahip. İki Bodrum, üstüne 3 kat olarak inşa edilecek. Tribünlerin üstü çelik konstrüksiyon çatıyla kapatılacak. Stat yerleşkesi içine 870 fidan dikilecek.


Haziran 2016'da bitmesi öngörülen stadın daha önce bitirilmesi amacıyla yüklenici firma tarafından çalışmalar hızla yürütülüyor. Stat inşaatında işçiler günde çift vardiya çalışılıyor. Stadyumun 2016-2017 sezonuna yetiştirilmesi hedefleniyor.


TOKİ Haber


Geri Dön