28 / 03 / 2024

TOKİ Afyon Emekli Evleri'ne 2 bin 300 başvuru yapıldı!

TOKİ Afyon Emekli Evleri'ne 2 bin 300 başvuru yapıldı!

Toplu Konut İdaresi tarafından emeklilere yönelik olarak Afyonkarahisar'da düzenlenen konut projesine şuana kadar 2 bin 300 başvuru yapıldı. 30 Aralık'ta sona erecek olan başvuruların 3 bine ulaşması bekleniyor.




Toplu Konut idaresi tarafından 'Emekli Grubu Konut Projesi' için Kanlıca Mahallesi-Hıdırlık mevkiinde inşa edilecek 300 konut için müracaatlar 30 Aralık Çarşamba günü sona eriyor. 9 Aralık tarihinde başlayan müracaatlar için şu ana kadar Halk Bankasına 2 bin 300 emekli başvuruda bulunurken, bu rakamın son gün olan 30 Aralık'a kadar 3 bine ulaşması bekleniyor. 1 Kasım Genel Seçimlerinde vaat ettiği projeleri bir bir yerine getirmeye başlayan hükümet, emeklilere yönelik toplu konut projesi çerçevesinde ilk etapta, 17 ilde 4 bin 354 konutun yapılacağını açıklamıştı. 2+1 şeklinde planlanan konutlar için ön talep başvuruları 9-30 Aralık 2015 tarihleri arasında Halk Bankası yetkili Şubelerine yapılıyor. 


BAŞVURULAR 30 ARALIK'TA SONA ERİYOR 


Emekliler, sadece kimlik kartlannı göstermek suretiyle 500 lira ödeyerek konut talebinde bulunabiliyor. Ön talepler. inşa edilecek konut sayısından fazla olması nedeniyle 27 Ocak 2016'da "hak sahibi belirleme kurası" çekilecek ve konutlardan almaya hak kazanacak emekliler kura ile belirlenecek. Kurada adı çıkmayan emeklilerin ödedikleri 500 lira başvuru bedeli ise kendilerine iade edilecek. Konut belirleme kurasını takiben hak sahibi emeklilerle sözleşme imzalanacak.

 

BAŞVURU ŞARTLARI 


Projeye başvuru yapabilmek için. başvuru sahibinin: T.C. vatandaşı olması, projenin bulunduğu il Aılçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması. Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması, kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı /kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla. bağ. bahçe.köy evi ve işyeri hariç) olmaması, aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3.200 TL olması gerekmektedir (Başvurusahibinin ve eşinin gıda. yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplamhane halkı aylık net gelirinin en fazla 3.200 TL olması gerekmektedir.) Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. 


BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER 


Nüfus Cüzdanı fotokopisi. Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazı. Yukarıda yer alan belgeler dışında gerekli görüldüğünde ek belgeler istenebilecektir.



Afyon Gazete 3



Haber Afyon Kocatepe Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TOKİ tarafından emekliler için yaptırılacak konutlar için 3 bine yakın başvuru yapılması bekleniyor Toplu Konut İdaresi tarafından 'Emekli Grubu Konut Projesi' için Kanlıca Mahallesi-Hıdırlık mevkiinde inşa edilecek 300 konut için müracaatlar 30 Aralık Çarşamba günü sona eriyor. 

9 Aralık tarihinde başlayan müracaatlar için şu ana kadar Halk Bankası'na 2 bin 300 emekli başvuruda bulunurken, bu rakamın son gün olan 30 Aralık'a kadar 3 bine ulaşması bekleniyor. 

2+1 şeklinde planlanan konutlar için ön talep başvuruları 9-30 Aralık 2015 tarihleri arasında Halk Bankası yetkili Şubelerine yapılıyor. 

Emekliler, sadece kimlik kartlarını göstermek suretiyle 500 lira ödeyerek konut talebinde bulunabiliyor. Ön talepler, inşa edilecek konut sayısından fazla olması nedeniyle 27 Ocak 2016'da "hak sahibi belirleme kurası" çekilecek ve konutlardan almaya hak kazanacak emekliler kura ile belirlenecek. 


Afyon Kocatepe




Geri Dön