25 / 04 / 2024

TOKİ Afyonkarahisar Emekli Konutları'nda çalışmalar hızlandı!

TOKİ Afyonkarahisar Emekli Konutları'nda çalışmalar hızlandı!

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, ildeki TOKİ emekli konutları hakkında bilgi verdi. Çalışmaların hızlandığını belirten Ahmet Ege 1073 konutun yanı sıra burada 3 AVM, 2 Cami ve bir okulun yapılacağını belirtti.



Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, kentte emekliler için yapılan 1073 konutun yanı sıra burada 3 AVM, 2 Cami ve bir okulun yapılacağını belirtti.


Toplu konut alanını Türkeli gazetesi muhabiri ile gezen Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege bu bölgede yapımı devam inşaat çalışmaları hakkında bilgi verdi.


700 günde tamamlanacak


Şube Başkanı Ahmet Ege “2013 yılında  TOKİ  için ilk adımı attık. Bu işe girerken üç emeklimizden birisinin evinin olmadığını gördük. Bunu üzerine evi olmayan emeklilerimiz ev sahibi yapmak için harekete geçtik. Bunun la ilgili bir çalışma grubu oluşturduk. Bu çalışma grubunun başına da genel başkanım beni getirdi. Emeklilerin ev sahibi olmasının ev sahibi olması için ilk adımı biz attık diyebilirim. Hazırladığımız projeleri Belediye Başkanımızla, Halkımızla ve Milletvekillerimizle paylaştık. Hepsinden olumlu yanıt aldık. Bu olumlu yanıtı aldıktan sonra hızla yolumuza devam ettik. Gördüğünüz gibi inşaatı başladı ve 700 iş günü içerisinde bu inşaat tamamlanacak ve hak sahiplerine dağımı gerçekleştirilecek”


Burada adata bir ilçe kuruluyor


“Bu gördüğünüz alanda 1073 konut oluşacak.568 tanesi 2+1 yani bize emeklilere ait olan konutlar,bunu 300 bize verildi,268 tanesi daha verilecek. Bu konutlar kime verilecek, emeklilere verilecek, şehit ailelerine verilecek, yüzde kırk engelli vatandaşlara verilecek ve bu şekilde 568 tanesi dağıtılmış olacak. Geri kalan 508 konut ise 3+1 konut TOKİ, Belediye belki ihale usulü belki başka sistemle satışa sunulacak. Bu şekilde halkı arzı gerçekleşecek. Burada sadece konut değil 3 tane çok büyük AVM alanı var, bunu yanında iki Cami bir okul inşaatı var.Bir duyumumuza göre bu bölgeye sağlık tesisi yapılması için arsa tahsisi edildiğini duydum ama sadece duyumdan ibaret.Burada her dairede 5 kişi yaşasa toplam beş bin insan demek.Adeta burada bir belde bir ilçe kurulmak üzere”


Yeni Müjdemiz yakında


“Bu bir başlangıç, ben buradan emeklilere tekrar başka bir söz daha veriyorum. Burada müracaatın fazla olması bizim lehimize gelişti. Bizim talebimizin çokluğunu siyasilerimiz gördü, Türkiye'yi yönetenler beş bin müracaat olup üç yüz kişinin ev sahibi olduğunu gördü. Bizim yapılacak konut sayısını artırtmak için girişimlerimiz oldu. Büyüklerimizi bilgilendirdik. Onlarda bu etap tamamlansın Allah nasip ederse ikinci etap için yeni yapılan Polis okulunun orada Gazlıgöl yolu ile  Ankara  yolunun kesiştiği yerde yeni bir proje gerçekleştirelim dediler. Burada 159 bin metre kare yer var, inşallah buranın tamamı emekliye tahsis edilecek. İnşallah ikinci etap için Ağustos ayından sonra müracaatları alacağız. Alınan talepler üzerine ikinci etabın ilk adımı atılıp burada yürünen yol yürütülecek”


Evi olmayan emekli kalmayacak


“Belediye Başkanımızın bir sözü var Afyon’da evi olmayan emekli kalmayacak diye. İnşallah başkanımın bu sözü gerçek olacak. Bu arada ödemelerle ilgili bir açıklamada yapmak istiyorum. Bu evlerin tamamı 75 metre kare, bize tahsis edilen evler 2+1. Fiyatı 85 bin lira. Bununla ilgili iki seçenek sunuldu.birinci seçenek  eğer siz bu evleri 15 yılda öderim diyorsanız 9700 lira peşinat alınacak 416 lirada aylık ödemesi var.Aylık ödemeler evlere girdikten sonra başlayacak.Peşinatlar bir iki ay içersinde resmi temel atma töreninden sonra tahsil edilecek.ikinci seçenek ise ödemeyi yirmi yılda yapmak isterseniz 16500 lira peşinat alacaklar 288 lirada aylık ödemeniz olacak.İnşallah halkımıza hayırlı olur, yapılacak evlerde güle güle otururlar.Kura sonucu ev sahibi olmaya hak kazananlar yükümlülüklerini yerine getiremezse  öreceğin on kişi, bu on konut eksik kalacak.Eksik kalan konutlar için diğer kısımdan artı on kişi hak kazanacağız.Yeni konutlar yeni müjdeler için bizi takip edin.Bu teslim edilen konutlar ödemeler bitinceye kadar kesinlikler satılamaz ve kiraya verilemez” dedi.


Afyon Türkeli Gazetesi


Geri Dön