16 / 04 / 2024

TOKİ, Ahi Evran Üniversitesi'nde 2. etap inşaatına başladı!

TOKİ, Ahi Evran Üniversitesi'nde 2. etap inşaatına başladı!

TOKİ tarafından yapımı üstlenilen Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen inşaatlarda 2. etapların yapımı için şantiye kurulumuna geçilirken, öğretim üyeleri için 50 yataklı bir misafirhane ve sosyal tesis de inşa edilecek.



TOKİ tarafından yapımı üstlenilen Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen inşaatlarda 2. etapların yapımı için şantiye kurulumuna geçilirken, öğretim üyeleri için 50 yataklı bir misafirhane ve sosyal tesis de inşa edilecek…


KIRŞEHİR’DE hayal edilen projeleri gerçekleştirerek, şehir‐üniversite işbirliğini göreve geldiği günden bu yana en iyi şekilde yerine getiren Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir’e katkı yapmayı ideal edinen bir anlayışla Ahi Evran Üniversitesi’nin yenilikçi üniversite olma yolunda hızla ilerlemesini sağlıyor.  TOKİ  tarafından yapımı üstlenilen Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen inşaatlarda 2. etapların yapımı için şantiye kurulumuna geçilirken, öğretim üyeleri için 50 yataklı bir misafirhane ve sosyal tesis de inşa edilecek. Mimarlık‐Mühendislik Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Kültür Merkezi ve Maraton Tribünü yapımı için süreçlerin tamamlandığı ve şantiye kurulumu ile inşaatlara başlanacağı öğrenilirken, Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi yapımı için de gerekli yasal prosedürlerin tamamlanmasıyla temelinin atılacağı bildirildi.


Göreve geldiği günden itibaren öncelikli olarak kağıt üstünde kurula olan Tıp Fakültesi’ne öğrenci alımı ve bina yapımı noktasında girişimlerde bulunarak güzel sonuçlar elde eden ve ardından İslami İlimler Fakültesi ile Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun kurulmasını sağlayarak Kırşehir’in ve Ahi Evran Üniversitesi’nin hayallerini gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, fiziki ihtiyaçların

giderilmesi noktasında da sürdürdüğü girişimlerle olumlu sonuçlar elde ediyor.


Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan İslami İlimler Fakültesi ile Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu için Ahi Evran Üniversitesi’nde hem öğretim üyesi, hem de öğrenci süreçleriyle birlikte üniversite uhdesinde çalışmaları yürüterek, hoca sayısını tamamlayacaklarını belirten Rektör Vatan Karakaya, öğrenci alım sürecine geçip YÖK’e müracaatı yaparak, en kısa zamanda öğrenci alımı ile birlikte şehrimize İslami İlimler Fakültesi’ni katkı olarak sunacaklarını ifade etti.


Tıp Fakültesi için gerekli olan morfoloji binasının Kalkınma Bakanlığı’nca yatırım programına alınmasıyla inşaat sezonunda yapımına başlanabileceği müjdesini veren Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Fiziki ihtiyaçlarımızın giderilmesi noktasında yaklaşık olarak 9 bina yapılıyor.


80 milyon liralık bir yatırım ve 5 bina var bunun içerisinde. Mimarlık‐Mühendislik Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Kültür Merkezi ve Maraton Tribünü olmak üzere şu anda bütün süreçleri tamamlanan inşaatlarımız var. Şantiyelerin kurulmasını bekliyoruz. Bunun yanı sıra hocalarımızın ortamlarını güzelleştirmek adına bir sosyal tesis uğraşımız var. TOKİ’de protokol aşamasına getirdik.


Önümüzdeki hafta protokolü imzalayarak 50 yataklı bir misafirhane ve yanında da sosyal tesisler inşa edeceğiz. Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanemiz de yasal prosedürden dolayı itirazları sonlandırıp temelini atacağız. Bizi çok sevindiren, çok mutlu olduğumuz, şehrimizde Sayın Valimizden Milletvekillerine kadar yakın takip edilen önemsediğimiz morfoloji binamız da Kalkınma Bakanlığı tarafından yatırıma alındı ve biz şu anda projesini hazırlattık ve ihale sürecine geldik. Morfoloji binamıza da inşallah bu sene inşaat sezonunda başlanacak. Çalışmaları sürdürüyoruz. Üniversitemizin zannediyorum bu çalışmalarla 30 yıllık ihtiyacı karşılanmış olacak. 2013 yılından bugüne bitmesi

gereken işler iken bugün başlamak nasip oldu. Umutla takip ediyoruz ve şehrimize katkı yapmayı ideal edindik. Çok uyumlu bir ortamımız var Kırşehir’de. Başta Sayın Valimiz olmak üzere Vekillerimize, Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. İlimiz pozitif katkılı ve ben de bu pozitif katkıyı pozitif enerji olarak pozitif çalışmaya dönüştürmeye çalışıyorum” dedi.


Bağbaşı Yerleşke alanını genişletme ve yeni uygulama alanları oluşturma çalışmaları doğrultusunda Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden 824 dönüm arazinin tahsisi Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü’ne yapılmıştı.


Kırşehir Çiğdem


Geri Dön