25 / 04 / 2024

TOKİ Aksaray Cumhuriyet Mahallesi'ne 807 konut yaptıracak!

TOKİ Aksaray Cumhuriyet Mahallesi'ne 807 konut yaptıracak!

TOKİ Aksaray İli Merkez İlçesi Cumhuriyet Mahallesi (Zafer Mahallesi) 807 adet konut, 2 adet ticaret merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 31 Ekim'de yapılacak.



TOKİ Aksaray İli Merkez İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'ne (Zafer Mahallesi) 807 adet konut ve 2 adet ticaret merkezi inşa edecek.


İhale İlanı;

TOKİ Aksaray İli Merkez İlçesi Cumhuriyet Mahallesi (Zafer Mahallesi) 807 adet konut, 2 adet ticaret merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 31 Ekim 2016 tarihinde saat 14:30'da gerçekleşecek.


Haber  TOKİ  Haber Dergisi'nde şu şekilde yer aldı



TOKİ, Aksaray’da 807 konutluk toplu konut projesi hayata geçiriyor. Bölgenin topografyasına uygun tasarlanan çalışma, yatay ve yerel mimari anlayışla projelendiriliyor.


TOKİ, dar gelirli yurttaşlarımıza kira öder gibi düşük taksitlerle konut sahibi olma fırsatı sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Aksaray Merkez Zafer Mahallesi’nde sosyal konut tipinde inşa edilecek 807 dairelik toplu konut projesinin ihalesi ay sonunda gerçekleştirilecek. Zafer Mahallesi toplu konut projesi kapsamında toplamda 35 blokta 44,12metrekare 6 adet 1+1 daire, 75,28 metrekare 715 adet 2+1 daire, 120,84 metrekare 86 adet 3+1 daire yer alıyor. 

Çocuk oyun alanları, fitness alanları ve parklar 


Yerleşim planında, blok aralarında mümkün olduğu kadar mesafe bırakılmasına ve topografyaya uygun bir tasarım yapılmasına özen gösterildi. Çocuk oyun alanları, fitness alanları ve parklar ile ihtiyacı karşılayacak sosyal alanlar oluşturulmaya çalışıldı. Mevcut ilköğretimokulu, lise ve cami alan- larının merkezi konumunda bulunan ve proje kapsamında yapılacak olan ticaret merkezi inşaatı ve önünde kurgulanan meydan ile hem bu alanların hem de yeni inşa edilecek konutların ihtiyaçlarının gi- derilmesi ve bölge için alternatif bir sosyal alan oluşumu amaçlandı. İç Anadolu Bölgesi ile Kapadokya’nın izlerini taşıyan, şehrin geleneksel konutlarında yer alan taş kaplamalara, yapıların zemin kat seviyesinde yer verildi. Yerel mimari unsurlardan esinlenilerek projelendirilen çalışmada, sö- veler ve kat silmeleri gibi mimari cephe elemanları modern mimariyle harmanlandı. Renk seçimine özen gösterilen projede pastel tonlar seçildi, söveler ise ahşap görünümlü tercih edildi.


TOKİ Haber 



Geri Dön