25 / 04 / 2024

TOKİ Aksaray emekli konutları kurası çekildi!

TOKİ Aksaray emekli konutları kurası çekildi!

TOKİ "Emekli Grup Konut Projesi" kapsamında Aksaray Merkez'de yapılacak 300 konut için kuralar çekildi. Çekilen kura sonucuna göre 3157 başvuru sahibinden 300'ü konut hakkı kazandı.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) "Emekli Grup Konut Projesi" kapsamında Aksaray Merkez'de yapılacak 300 konut için kuralar çekildi. Çekilen kura sonucuna göre 3157 başvuru sahibinden 300'ü konut hakkı kazandı.


KONUTU BELLİ OLAN ALICILAR;

Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar İdarenin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’ nin Aksaray Şubesinde Gayrimenkul SatışSözleşmesi imzalayacaklardır.


Sözleşme imzalama aşamasında;

1. İl/ilçe Nüfus Müdürlüğünden onaylı vukuatlı nüfus kaydı ve adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan Aksaray il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,


2. İl/ilçe Tapu Sicil Müdürlüğünden başvuru sahibinin, kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) bulunmadığına dair belgeyi,


3. Hane halkı gelirinin en fazla net 3.200 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri, Başvuru sahibi emekli ise, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan maaş dökümü veya emekli maaşının yatırıldığı banka hesap ekstresi.


Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklardır.


KURA ÇEKİLİŞİNİN ARDINDAN HAK SAHİBİ OLAMAYANLAR ÜCRETLERİ GERİ ALABİLECEK

“Hak Sahibi Belirleme Kurası” noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileri denetiminde 12 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilecektir. 


1. Kurada, asil olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, 17 Mayıs 2016 tarihinden itibaren T.C. Ziraat Bankası A.Ş. yetkili şubelerinden geri alabilecektir.


2. Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdarece belirlenecek tarihte “Konut Belirleme Kurası” çekilecektir.


Habertürk 



Geri Dön