18 / 04 / 2024

TOKİ Amasya Suluova 3. Etap Konutları'nın kurası çekildi!

TOKİ Amasya Suluova 3. Etap Konutları'nın kurası çekildi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Amasya'nın Suluova İlçesinde inşa edilecek 3. Etap 659 Adet Konut'un hak sahipleri kura çekilişi ile belirlendi.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Suluova Belediyesi iş birliği ile yöresel mimaride eski Pan-Et arazisine yapılacak olan 3. Etap  TOKİ  Konutları'nın kurası için Mahmut Demir Kapalı Spor Salonunda program düzenlendi. İlçedeki konut talebini karşılamak üzere Belediye Başkanı Fatih Üçok uzun süredir bir takım çalışma ve girişimlerde bulunmuştu. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) iş birliğiyle, Suluova Belediyesi tarafından Borsa Mahallesinde 71 bin 973 metrekarelik arazinin kamulaştırılması sonucu başlayan TOKİ sürecinde resmi kayıtların alınmasının ardından 30.06.2016 Perşembe günü itibariyle 659 Konut'un hak sahipleri kura çekilişi ile belirlendi. Tüm hemşerilerimizin Ramazan Bayramını ve Mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyorum diyen Belediye Başkanı Fatih Üçok; "Seçim beyannamemizde sözünü vermiştik. Verdiğimiz sözün mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Sizler Konut sahibi olmak için çok sayıda başvuruda bulundunuz. Ben inanıyorum ki bu son değil mutlaka talepler Belediyemiz ve Toplu Konut Daire Başkanlığı tarafından karşılanmaya devam edecek. Kıymetli kardeşlerim; malumunuz 659 konut projesi için "konut hakkı" kura çekilişini gerçekleştireceğiz. 


Toplam 1920 konut başvurusu var yani her bir konut için üç katı kadar talep bulunuyor. Bir başka mutluluğum ise TOKİ ile birlikte İlçemizin çehresini değiştirecek Belediye Hizmet Binamızın, Şehirler Arası Otobüs Terminalimizin ve Kültür Merkezimizin inşaatı tüm hızıyla yükseliyor. İlçemizin 60 yıldır hayalini kurduğu meydan çalışmamızın projesini tamamlayarak inşaat aşamasına geldik. Yavaş yavaş meydan içerisinde kalan fabrikanın yapıları yıkılmaya başladı. Suluova'ya hizmet etmek bizim için bir onurdur. 


Doğduğumuz sokaklara, yetiştiğimiz, büyüdüğümüz ve ekmeğini yediğimiz bu topraklara hizmet etmekten mutluluk ve gurur duyuyorum. Ben buradan bir müjde daha vermek istiyorum. 1920 başvurumuz var, başvuruların tamamını karşılayacak çalışmanın hazırlıklarını da yürütüyoruz. Biz hemen 4. Etap yaklaşık 1300 dairenin de TOKİ ile birlikte çalışmasını yürütüyoruz. Hemen akabinde 5. Etabında şimdiden arsa emeği geçen başta çalışma arkadaşlarıma, çalışma esnasında bizleri destekleyen milletvekillerimize ve toplu konut daire başkanı Ergün Bey ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Konut sahibi olacak bütün kardeşlerime hayırlı olmasını diliyor, 4 ve 5. Etap TOKİ çalışmalarına başladık. Belediye olarak mutlaka toplu konut alanlarını ve arsalarını oluşturmak zorundayız. Mimarisi bugüne kadar ilçemizde yapılan tip projelerden değil, tamamıyla Suluova'mıza özgü konut sahibi olacak kardeşlerimizin beğeneceği bir proje oldu. Peşinat ödemeleri binalar %40 seviyesine geldiğinde ödenmeye başlanacak. Yani bu da şu anlama geliyor yaklaşık 15 ay sonra peşinatları başlayacak. Peşinattan 4 ay sonra yani 19-20 ay sonra ilk taksitler ödenmeye başlayacak. Ben bu özel projenin Suluova'mıza kazandırılmasında TOKİ'nin sözünü veriyorum." dedi. Kura çekimi Belediye Başkanı Fatih Üçok'un 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerden üçer tane kura çekmesi ve sahiplerine hayırlı olsun dileklerini iletmesiyle başladı. Programa yoğun ilgi gösteren hemşerilerimiz kura çekiminde isimleri okunmasıyla birlikte büyük sevinç yaşadı. 


Amasya Hedef


Geri Dön