28 / 03 / 2024

TOKİ Ankara Başpınar Konutları hızla yükseliyor!

TOKİ Ankara Başpınar Konutları hızla yükseliyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının Ankara'daki lokomotifi Altındağ Belediyesi, Gültepe (çinçin) 3. etap toplu konutları, Şükriye Mahallesi toplu k-nutları ile birlikte Başpınar Mahallesi toplu konut çalışmalarını da sürdürüyor...



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile işbirliği yapılarak gerçekleştirilen Başpınar Toplu Konut Projesi, 11 blok ve 474 daireden oluşuyor. 27 bin m2 alana kurulan toplu konut projesi konutların yanı sıra ticaret merkezi de ile dikkat çekecek. 


Gecekondusu yıkılan vatandaşlar oturacak TOKÎ ve Altındağ Belediyesi, çarpık yapılaşma ve gecekonduların önüne geçerek Altındağ'da uyguladığı kentsel dönüşümle bölgeyi çağdaş bir görünüme kavuşturuyor. Kısa bir süre önce gecekondularla kaplı olan bölgede Altındağ Belediyesi, gecekonduları yıkılan vatandaşları  TOKİ  konutlarıyla buluşturacak. 


Başpınar Mahallesi toplu konutlarının inşaatına Mart 2013 tarihinde başlandı. 2014 yılı sonuna kadar bitirilmesi hedeflenen projenin Başpınar Mahallesi'ne canlılık getirmesi hedefleniyor. 

Yeni projeler yolda 2004 yılında yüzde 85'i gecekondularla kaplı, yüzde 70'i imarsız olan Altındağ'da bugün gecekonduların yerine modern yapıların almaya başladığını, Altındağ'ın imarının ise %97 oranıyla tamamlandığını belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, önümüzdeki süreçte bir çok mahallede daha Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak proje geliştirerek kentsel dönüşüm projeleri uygulamayı planladıklarını ifade etti. 


Ankara Son Söz Gazetesi


Geri Dön