25 / 04 / 2024

TOKİ Ankara Gölbaşı Örencik Konutları teslim edildi

TOKİ Ankara Gölbaşı Örencik Konutları teslim edildi

TOKİ, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde Örencik mevkiinde şimdiye kadar yapımını tamamladığı 2 bin 872 konutu hak sahiplerine teslim etti



Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde Örencik mevkiinde şimdiye kadar yapımını tamamladığı 2 bin 872 konutu hak sahiplerine teslim ederken, bunlardan 110'u konutlarını iade etti.

TOKİ'den verilen bilgiye göre, hak sahiplerine teslim edilen konutlarda doğal gaz ve elektrik aboneliği işlemleri devam ediyor, su aboneliği için ise test sonuçları bekleniyor.

Konutları iade eden konut sahiplerinin bir bölümü, iade gerekçesi olarak ekonomik güçlükler ve konutların yeterince rant getirmeyeceğine inancını gerekçe gösterirken, bir bölümü de ulaşım ve yerleşim şartlarındaki zorluklar ve inşaat kalitesi nedeniyle konutunu iade ettiğini belirtti. İade edilen konutların bir bölümü tekrar açık satışa sunulurken, bir bölümü  TOKİ  stoğuna alındı.

Konutlarını iade edenlerin daha önce yatırdığı paralar, sözleşmede belirtilen süreler içinde geri ödenecek.

Verilen bilgiye göre, TOKİ tarafından Örencik mevkiinde 7 etap halinde 5 bin 386 konut ve sosyal donatının ihalesi yapıldı. Bu kapsamda, 1, 2, 3, ve 4'üncü etapta bulunan 2 bin 872 adet konut ve sosyal donatının (1 adet 32 derslikli lise, 1 adet spor salonu, 1 adet kreş, 2 adet ticaret merkezi, 1 adet sağlık ocağı, 1 adet cami ve şadırvan) geçici kabulleri yapılıp, konutlar hak sahiplerine teslim edildi.

Örencik 1'inci etaptaki 712 konut ile ada içi ve genel altyapı çevre düzenleme inşaatı işi YSE Yapı San. ve Tic. AŞ tarafından yapıldı. İskan ruhsatı 13 Ekim'de alınan konutların hak sahiplerine dağıtımına 5 Ekim'de başlandı.

İkinci etabta bulunan 984 konut ile ada içi genel altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı ÖZKAR İnş. Tic. ve San AŞ tarafından yapıldı. Konutlar için 14 Ekim'de iskan ruhsatı alınırken, 12 Ekim'de hak sahiplerine dağıtım başlatıldı.

Üçüncü etaptaki 456 konut, sosyal donatısı ile ada içi genel altyapı ve çevre düzenleme inşaatı ILGIN İnş. İç ve Dış Tic. AŞ tarafından tamamlandı. İskan ruhsatı 13 Ekim'de alındı, 22 Ekim'de hak sahiplerine dağıtım başlatıldı.

Dördüncü etaptaki 600 konut ile ada içi genel altyapı ve çevre düzenleme inşaatı da ÖZKAR İnş. Tic. ve San AŞ tarafından yapıldı. İskan ruhsatı 14 Ekim'de alınan konutlar, 27 Ekim'den itibaren hak sahiplerine teslim edildi.

Söz konusu 4 etaptaki konutların doğal gaz ve elektrik abonelik işlemlerinin devem ettiği, su aboneliği için test sonuçlarının beklendiği belirtildi. ASKİ'nin test işlemlerini tamamlamasından sonra abonelik işlemlerinin başlatılacağı, halen konutların su ihtiyacının TOKİ tarafından karşılandığı kaydedildi.

-5,6,7. ETAPLARDAKİ 2562 KONUTUN İNŞAATI SÜRÜYOR
Verilen bilgiye göre, 5'inci etapta ÖZKAR inşaat'ın üstlendiği 1062 konut ve sosyal donatının inşaatları seviyesi yüzde 88,76 seviyesine ulaştı. Koçoğlu İnşaat-YP İnşaat'ın üstlendiği 6. etaptaki 744 konut ve sosyal donatıların inşaat seviyesi yüzde 57,88, ERYAPI San. ve Tic. Ltd. Şti.'nini üstlendiği 7. etaptaki 756 konut ve sosyal donatıların inşaat seviyesi ise yüzde 55 düzeyinde bulunuyor.

Örencik'te ticaret merkezinin hak sahiplerine teslim işlemleri yapıldı.

İşyerlerinin açılmasıyla ilgili işlemler hak sahipleri tarafından yapılacak.

TOKİ'den verilen bilgide, Örencik Toplu Konut alanına ulaşımı sağlayacak bağlantı yolunun yapım işinin TOKİ'nin ihale sınırları içinde yer almadığı belirtilirken, hak sahiplerinin mağdur olmaması için  Ankara  Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gereken bağlantı yolunun idare tarafından tamamlandığı kaydedildi.

Toplu taşıma sorununun TOKİ'nin girişimleri sonucunda çözüldüğü, öğrencilerin mağdur olmaması için de okulların da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredildiği belirtiliyor.

-İHALESİ YAPILAN 5 BİN 386 KONUTTAN 3 BİN 850'Sİ SATILDI
TOKİ'den verilen bilgiye göre, Örencik'te 7 etap halinde ihale edilen 5 bin 386 konuttan 3 bin 850'si satıldı. Daha önce toplu konut projesi için bölgeden arazi toplayan idare, konutlardan 354'ünü arsa sahiplerine ayırdı.

Halen 674 konut açık satışta bulunurken, 148'i kurumlardan gelen toplu talepler değerlendirilerek satılacak.

Hak sahiplerinin iade ettiği 110 konutun 39'u açık satışa dahil edilirken, 71'i idare stoğuna alındı. Örencik'te TOKİ'nin 360 konut stoğu bulunuyor.
AA

 


Geri Dön