25 / 04 / 2024

TOKİ Ankara Gölbaşı Örencik'te ısınma sorunu yaşanıyor

TOKİ Ankara Gölbaşı Örencik'te ısınma sorunu yaşanıyor

Ankara Gölbaşı Örencik Konutlarında oturmaya başlayan sakinler, zorluklarla mücadele ediyor



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan ve yaklaşık 45 gün önce hak sahiplerine teslim edilmeye başlanan  Ankara  Gölbaşı Örencik Konutlarında oturmaya başlayan sakinler, zorluklarla mücadele ediyor.

TOKİ tarafından TBMM çalışanları, TGS üyeleri, OYAK üyeleri ve çeşitli kamu kurumlarında çalışan memurlar için yaptırılan Örencik konutları, yaklaşık 45 gün önce hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Konutlarını teslim alan ve "TOKİ güvencesini" hissederek "ilk kez ev sahibi" olmanın heyecanıyla konutlarına taşınan vatandaşlar, beklemedikleri birçok zorlukla karşılaşınca ilk şoku yaşadılar. Uzun süre stabilize yolda işlerine gidip gelen, suyu, elektriği, doğal gazı olmayan konutlarda yaşam süren sakinler, "verilen sözler ve vaatlere inanarak" sorunlarının bitmesi için umutlu bekleyişlerini sürdürüyor.

YOL ASFALTLANDI, DOĞAL GAZ, SU, ELEKTRİK SORUNU SÜRÜYOR
Örencik konutlarında yaşanan sıkıntılar üzerine  TOKİ  6 Kasımda yazılı açıklama yaparak, bağlantı yolunun asfaltlanma çalışmasının devam ettiğini, Başkent Doğalgaz tarafından testi tamamlanan bloklara doğal gaz verilmeye başlandığını, 10 Kasımda elektrik aboneliklerinin, 9 Kasımda da su aboneliklerinin başlayacağını belirtti. TOKİ'nin açıklamasının üzerinden 19 gün geçmesine rağmen halen birçok binaya doğal gaz verilmediği gibi su aboneliklerinin de henüz başlamadığı bildirildi.

Örencik konutlarında yaşayan vatandaşlar, kış koşullarının yaşanmasına rağmen özellikle ısınma konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtiyor. Evlerde doğal gaz olmadığı için yemek, temizlik, banyo gibi ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ifade eden sakinler, küçük çocuklara ise evlerde adeta "oda hapsi" yaşattıklarını kaydediyor.

Evlerde elektrikli ısıtıcıyla ısınmaya çalıştıklarını ifade eden Örencik sakinleri, ancak havaların soğumasından dolayı bu ısıtıcıların da yetersiz kaldığını ve küçük çocukların hasta olmasından yakınıyor. Örencik konutlarının, 3 kilometrelik bağlantı yolunun tek şeridi
asfaltlanınca, ulaşım sorunu bir nebze de olsa giderilmiş durumda.

BAŞIBOŞ KÖPEKLER KORKU SALIYOR
TOKİ'nin bölgeye yaptığı yeni etap konutların inşaatı nedeniyle işçilerin çadırlarıyla, anahtar teslimi yapılan binaların iç içe olduğu Örencik'te, sokaklarda gezen çok sayıda başı boş köpek, sakinleri ve çocuklarını tedirgin ediyor. Özellikle sabah erken saatlerde okullarına giden çocuklarına köpeklerin saldırmasından korkan kat sakinleri, akşamları dışarı çıkmaya çekiniyor. Konutların bulunduğu bölgede henüz iş yeri olmaması da Örencik sakinlerinin bir başka çilesi... Kat sakinleri en basit ihtiyaçlarını bile 5 kilometre uzaklıktaki Gölbaşı ilçe merkezinde bulunan marketlerden karşılıyor. Başkent Doğalgaz tarafından testi tamamlanan bazı binalara doğal gaz verilmeye başlanmış ancak, bu binalarda da birçok borunun patladığı ve evleri su bastığı kaydediliyor.

SİTE YÖNETİMİNİN GÖRÜŞLERİ
Örencik Konutları site yöneticileri ise Başkent Doğalgaz tarafından testi biten yaklaşık 10 blokta kaloriferlerin yanmaya başladığını, diğer blokların ısınma sorununun çözülmesi için çalışmaların yürütüldüğünü söylediler. Site yöneticileri, kaloriferlerin yanmaya başladığı bloklarda da teknik arıza nedeniyle sorunlar çıktığını, bu sorunların çözümü için de firma yetkililerin çalışma yaptığını bildirdiler.

Elektrik aboneliğinin bazı bölgelerde başladığını ifade eden site yöneticileri, vatandaşların satış sözleşmesi teslim tutanağı ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile TEDAŞ'a giderek aboneliklerini yaptırabileceklerini kaydettiler. Doğal gaz aboneliğinin başladığını belirten site yöneticileri, Başkent Doğalgaz tarafından testi tamamlanan bloklarda oturan vatandaşların abone olabileceklerini bildirdiler. Site yöneticileri, su aboneliklerinin ise Kurban Bayramı'ndan sonra başlayacağını söylediler. Ankara Büyükşehir Belediyesince 10 gün önce otobüs seferlerinin başlatıldığı Örencik konutları sakinleri, "bölgenin yeni yerleşim olmasından dolayı sıkıntılar yaşandığı, bu sıkıntıların zamanla çözüleceği vaatlerinin" bir an önce hayata geçirilerek, çileli günlerin son bulmasını bekliyor.
AA


Geri Dön