29 / 03 / 2024

TOKİ Ankara Kahramankazan'a 340 konut inşa edecek!

TOKİ Ankara Kahramankazan'a 340 konut inşa edecek!

TOKİ, Ankara’nın Kahramankazan ilçesine 340 konut inşa edecek. Proje modern inşa teknikleri uygulanarak, geleneksel mahalle yapısı ve az katlı planlamayı esas alan bir mimari yaklaşımla hazırlandı.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde 340 konutun yer alacağı bir projeye başlıyor. Tünel-kalıp sistemiyle inşa edilecek proje, modern cephe tasarımına sahip olacak. İlçedeki yeni yaşam alanı, geleneksel mahalle dokusunu esas alan bir konsept içinde az katlı konutlardan oluşan bir mimari yaklaşım ile tasarlanıyor. 


GÜVENLİ İNŞAAT TEKNİĞİ 

TOKİ’nin güvenli yapıların inşası için uzun yıllardır tercih ettiği tünel-kalıp sistemi, Kahramankazan’daki konut projesinde de kullanılıyor. Sistem, bina güvenliği kadar, projenin daha hızlı tamamlanmasında da önemli avantajlar sağlıyor. Kahramankazan konut projesinde farklı taleplere yönelik 300 adet 2+1 ve 40 adet 3+1 oda planlı 340 konut yer alıyor. 


14 BİN METREKARE YEŞİL ALAN 

Projenin planlamasında dikkat edilen bir diğer unsur ise cepheler. Konutların yer aldığı alanda yapılan planlama ile binalara geniş açılı bir cephe görüşü sunuluyor. Az katlı bloklar ile söz konusu cephe görüşünün birleştirilmesiyle geleneksel mahalle doku- suna dönük bir yansımanın elde edilmesi amaçlanıyor. 


Modern tasarım ile mahalle konseptini birleştiren yaşam alanının bir diğer önemli özelliği, sosyal donatılar ve geniş yeşil alan- lar. Yaklaşık 14 bin metrekarelik yeşil alana yer verilen projede, hedeflenen mahalle kurgusu peyzaj çalışmaları ile tamamlanacak. Kaya bahçesi, çocuk oyun sahaları, fitness alanları ve oturma grupları ile Kahramanka- zan keyifli bir yaşam alanına kavuşacak.


TOKİ haber


Geri Dön