26 / 04 / 2024

TOKİ Ankara Macunköy 2. etap teslim edildi!

TOKİ Ankara Macunköy 2. etap teslim edildi!

TOKİ Macunköy 2. etapta yapımı tamamlanan 145 konut için Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde kura çekimi düzenlendi. Kura çekilişine Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve TOKİ Kentsel Yenilenme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu katılımda bulundu...




Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen kura çekimine Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katılarak vatandaşların heyecanına ve sevincine ortak oldu. Programa Yaşar'ın yanı sıra  TOKİ  Kentsel Yenilenme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu ve vatandaşlar katıldı. Belediyenin hizmetlerinin tanıtıldığı bir sinevizyon gösterisi ile başlayan kura çekiminde kısa bir konuşma yapan Yaşar, ilçeyi güzelleştirmek ve çarpık kentleşmenin önüne geçmek adına hayata geçirilen Macunköy, Pamuklar ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projeleri hakkında bilgiler verdi. 3 bin 500 konutluk Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Projesi'nde de gelecek ay kura çekimi yapılacağının müjdesini veren Yaşar, "Yenimahalle'de çarpık kentleşmenin kökünü kazıyarak vatandaşlarımıza sağlıklı, depreme dayanıklı yuvalar teslim ediyoruz." dedi. 


Kentsel dönüşüm projelerinde kar amacı gütmediklerinin altını çizen Yaşar, "Bizim için önemli olan 30-40 yıldır tozu toprağı çeken vatandaşların çağdaş konutlara kavuşmasıdır. Biz kenti güzelleştirmek, dar gelirli vatandaşımıza daha sağlıklı bir yuva yapmanın hedefiyle bu yola çıktık. Belediye olarak bu bölgelere her türlü altyapı ve üstyapı hizmetlerini vereceğiz. Tüm sorunlar bitene kadar yanınızda olacağız. Size Fethi Yaşar sözü veriyorum." şeklinde konuştu. 

TOKİ Kentsel Yenilenme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu ise sayısal veriler üzerinden TOKl'nin hizmetlerini anlattı. 1984 yılında kurulan kurumun, 2004 yılından sonra kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdiğini belirten Konyalıoğlu, Yenimahalle Belediyesi işbirliğinde gerçekleşen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 


Konuşmaların ardından Yaşar, ilk kurayı çekerek açılışı yaptı. Kura ile 107 konut, hak sahiplerine teslim edildi. Kura çekimi sonrası evlerine kavuşan vatandaşlar, Yaşar'a teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. Daha sağlıklı ve modern konutlara kavuştukları için çok mutlu olduklarını söyleyen vatandaşlar, "Son 5 yılda yapılan hizmetlerle ilçemiz gibi adeta bizler de yeniden doğduk. Yenimahalle'de yaşamak  Ankara  Yenimahalle Belediyesi, TOKİ işbirliğinde Macunköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı kapsamında yapımı tamamlanan 145 konutu, kura ile hak sahiplerine teslim etti. 


Şimdi yine belediyemiz sayesinde hayal bile edemeyeceğimiz evlere sahip olduk. Başkanımıza ve tüm ekibine yürekten teşekkür ediyoruz." dedi. 

Macunköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabında 253 konutu, 2. etabında ise 107 konutu kura ile hak sahiplerine teslim eden belediye, vatandaşları 360 modern konuta kavuşturmuş oldu.



Ankara Yarın


Geri Dön