16 / 04 / 2024

TOKİ Ankara Mamak'ta kuralar çekildi!

TOKİ Ankara Mamak'ta kuralar çekildi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yoksul vatandaşlar için MamakKusunlar'da yapılacak 1.176 konut için kura çekildi



Atatürk Spor Salonunda, noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekilişiiçin 458'i engelli 7 bin 600 kişi başvurdu. Kurada adı çıkan vatandaşlar, büyük sevinç yaşadı. Ev almaya hak kazanan vatandaşlardan Sathı İleri, eşi diyaliz hastası olduğu için çalışamadığını, kendisinin de eşine ve çocuğuna baktığı için herhangi bir işe giremediğini söyledi. Şu an oturdukları gecekondunun da yıkılacak konutlar kapsamında yer aldığını, bu yüzden büyük sıkıntı içinde oldukları dile getiren İleri, imkanı sağlayan herkese teşekkür etti. Engelli vatandaşlardan Osman Bolat da yıllardır kıyıda köşede yaşamını sürdürdüğünü, 3 aylık engelli maaşından başka geliri bulunmadığını anlattı ve tüm engelli arkadaşları için bu imkanın sağlanmasını istedi. Ayşegül Gündüz isimli hamile bir kadın da kurada adını duyduğunda sevinçten ağlamaya başladı. En çok doğacak çocuğu için sevindiğini dile getiren Gündüz, "Hep dua etmiştim bunun için, Allah olmayanlara da versin" dedi.

TAKSİTLER 100 LİRADAN BAŞLAYACAK

Proje kapsamında 45 metrekare büyüklüğünde inşa ettirilecek konutlar, 1oda 1 salon olacak.  Konutlar, peşinatsız, 240 ay (20 yıl) vadeyle ve 100 liradan başlayan taksitlerle satılacak. Konutlara başvuracakların, TC vatandaşı olması, uygulama il-ilçesinde enaz 3 yıldır oturuyor olması veya il-ilçe nüfusuna kayıtlı bulunması gerekiyor.Sosyal Güvenlik Kurumuna (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığına) tabi olmaması, TOKİ'dendaha önce konut almaması veya kredi kullanmaması, kendisine eşine ve/veyavelayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı herhangi bir gayrimenkulünbulunmaması şartları aranıyor.

Kura çekilişlerinin tam listesi Türkiye'nin bir numaralı emlak haber sitesi olan www.emlakkulisi.com 'da olacak


Geri Dön