20 / 04 / 2024

TOKİ, Ankara Söğütözü'nde 25 bin 195 m2 arsa satacak

TOKİ, Ankara Söğütözü'nde 25 bin 195 m2 arsa satacak

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Ankara Söğütözü'nde 25 bin 195 metrekare arsayı satışa çıkardı

 



TOKİ, Ankara-Söğütözü'nde, Armada'nın karşısında, Bayındır Hastanesi'nin yanında bulunan 25 bin 195 metrekarelik arsasını, "arsa karşılığı gelir paylaşımı" usulü ile değerlendirecek.

Turistik tesis, sağlık tesisi, kültür, eğlence tesisleri, kamu binası, yurt alanı, ticaret merkezi, ticari büro servisleri, sergi satış tesisleri, basın yayın tesisleri olarak değerlendirmeye uygun arsa için teklifler 28 Aralık günü saat 10.00'a kadar alınacak.

İdare, İstanbul Kayabaşı'ndaki 62,5 bin metrekarelik konut alanını da geleneksel Osmanlı ve Sekçuklu mahallelerinden oluşan proje uygulanmak şartıyla, gelir paylaşımı yöntemine göre satacak.  TOKİ'nin gazetelerde ve Resmi Gazete'de yer alan ilanına göre, Ankara'nın Çankaya ilçesi, Karakusunlar Mahallesi'nde bulunan, 27 bin 457 ada 1-2 numaralı ve 27 bin 474 ada, 1 numaralı parselleri, arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ile değerlendirilecek.

Ankara-Eskişehir karayolu ile Mevlana Bulvarının (Konya Yolu) kesiştiği noktada, Ankara-Eskişehir karayolunun sol tarafında, Bayındır Hastanesi ve Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi'nin yanında bulunan arsa, Armada Alışveriş Merkezi'ne 350 metre, AŞTİ'ye 900 metre ve Kızılay Meydanı'na 3,75 kilometre uzaklıkta.

İhale, TOKİ'nin satış, devir, intikal, kiraya verme, trampa, sınırlı ayni hak tesisi ve arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihale yönetmeliğinin ilgili maddesi uyarınca açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek. Uluslararası olmayan ihaleye, yerli ve yabancı inşaat firmaları ile bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimler katılabilecek.

İhale için başvuracak istekliler, ihale evraklarını 2 bin 500 lira bedel ödeyerek TOKİ'den satın alabilecek. Söz konusu ihale konusu işle ilgili sorular, 21 Aralık günü saat 17.00'ye kadar sadece faks ile idareye iletilebilecek.  Şartnameye göre hazırlanacak olan teklif mektupları, 28 Aralık günü saat 10.00'a kadar TOKİ'ye verilecek. Teklifler aynı gün saat 10.00'dan itibaren
istekliler huzurunda ihale komisyonu tarafından açılacak.

İhalede geçici teminat tutarı, isteklinin toplam satış geliri üzerinden teklif ettiği bedelin yüzde 2;si olarak belirlendi. İş deneyimi olarak isteklilerde, tek bir sözleşme kapsamında bitirdikleri
en az 90 bin metrekare komple bina, hastane, ticaret merkezleri, turistik tesisler, kültür eğlence ve dinlenme tesisleri vb. inşaatı deneyim belgesi, iş bitirme, iş yönetme ve iş denetleme belgeleri aranacak. Toplam ciro için son 3 yılın ortalamasının 15 milyon liradan az olmaması gerekiyor. Parsellerdeki inşaat yüksekliği açısından emsal değer 2,5-2 olarak imar planında belirtilmiş.

--

TOKİ'den Ankara-Söğütözü'nde değerli arsa satışı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ankara-Söğütözü'nde, Armada'nın karşısında, Bayındır Hastanesi'nin yanında bulunan 25 bin 195 metrekarelik arsasını, ''arsa karşılığı gelir paylaşımı'' usulü ile değerlendirecek.

Turistik tesis, sağlık tesisi, kültür, eğlence tesisleri, kamu binası, yurt alanı, ticaret merkezi, ticari büro servisleri, sergi satış tesisleri, basın yayın tesisleri  olarak değerlendirmeye uygun arsa için teklifler 28 Aralık günü saat 10.00'a kadar alınacak.

İdare, İstanbul Kayabaşı'ndaki 62,5 bin metrekarelik konut alanını da geleneksel Osmanlı ve Sekçuklu mahallelerinden oluşan proje uygulanmak şartıyla, gelir paylaşımı yöntemine göre satacak.

TOKİ'nin gazetelerde ve Resmi Gazete'de yer alan ilanına göre, Ankara'nın Çankaya ilçesi, Karakusunlar Mahallesi'nde bulunan, 27 bin 457 ada 1-2 numaralı  ve 27 bin 474 ada, 1 numaralı parselleri, arsa satışı  karşılığı gelir paylaşımı ile değerlendirilecek.

Ankara-Eskişehir karayolu ile Mevlana Bulvarının (Konya Yolu) kesiştiği noktada, Ankara-Eskişehir karayolunun sol tarafında, Bayındır Hastanesi ve Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi'nin yanında bulunan arsa, Armada Alışveriş Merkezi'ne 350 metre, AŞTİ'ye 900 metre ve Kızılay Meydanı'na 3,75 kilometre uzaklıkta.

İhale, TOKİ'nin satış, devir, intikal, kiraya verme, trampa, sınırlı ayni hak tesisi ve arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihale yönetmeliğinin ilgili maddesi uyarınca açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek.

Uluslararası  olmayan ihaleye, yerli ve yabancı inşaat firmaları ile bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları  ortak girişimler katılabilecek.

İhale için başvuracak istekliler, ihale evraklarını 2 bin 500 lira bedel ödeyerek TOKİ'den satın alabilecek. Söz konusu ihale konusu işle ilgili sorular, 21 Aralık günü saat 17.00'ye kadar sadece faks ile idareye iletilebilecek.

Şartnameye göre hazırlanacak olan teklif mektupları, 28 Aralık günü saat 10.00'a kadar TOKİ'ye verilecek. Teklifler aynı gün saat 10.00'dan itibaren istekliler huzurunda ihale komisyonu tarafından açılacak.

İhalede geçici teminat tutarı, isteklinin toplam satış geliri üzerinden teklif ettiği bedelin yüzde 2;si olarak belirlendi.

İş deneyimi olarak isteklilerde, tek bir sözleşme kapsamında bitirdikleri en az 90 bin metrekare komple bina, hastane, ticaret merkezleri, turistik tesisler, kültür eğlence ve dinlenme tesisleri vb. inşaatı deneyim belgesi, iş bitirme, iş yönetme ve iş denetleme belgeleri aranacak. Toplam ciro için son 3 yılın ortalamasının 15 milyon liradan az olmaması gerekiyor.

Parsellerdeki inşaat yüksekliği açısından emsal değer 2,5-2 olarak imar planında belirtilmiş.

-İSTANBUL KAYABAŞI'NDAKİ  62,5 BİN METREKARELİK ARSA DA SATILACAK-

TOKİ, İstanbul'un Başakşehir ilçesinde Kayabaşı Köyü'nde Fenertepe Mahallesi'nde bulunan 62 bin 507,30 metrekarelik konut alanını da gelir paylaşımı  usulü ile değerlendirmek üzere satışa çıkardı.

Emsal değeri 1,35 olan arsa konut yapımı için değerlendirilebilecek. Duyuruya göre, genel yerleşim kararlarında geleneksel dokudan hareketle Osmanlı, Selçuklu mahalleleri oluşturmak, komşuluk ilişkileri kurmak, az katlı-çok katlı konut bloklarını birbiriyle uyum içinde tasarlanması esas alınacak. Projelerde genel mimari özelliklerin, yöresel malzemelerin, kültürel değerlerin gözetilmesi, konutların plan çözümleri ve cephelerinde de geleneksel öğelerin yorumlanarak biçimlendirilmesi bekleniyor. Hazırlanacak olan projelerin  TOKİ  tarafından beğenilmesi halinde çalışmalara devam edilecek.

Söz konusu alanda bulunan 512 ada 1 no'lu parselin satışına ilişkin ihale, yerli ve yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere açık olacak.

İhale için başvuracak istekliler, ihale evraklarını, 2 bin 500 lira bedel ile alabilecek ve sorularını, 23 Aralık günü saat 17.00;ye kadar sadece faks ile idareye iletebilecek.

Teklif dosyaları, 30 Aralık günü saat 14.30;a kadar TOKİ'ye iletilecek. Teklifler 30 Aralık günü saat 14.30;dan itibaren; istekliler huzurunda İhale Komisyonu tarafından açılacak. Herhangi bir şartlı teklif kabul edilmeyecek.

İşin geçici teminat tutarı, isteklinin toplam satış geliri üzerinden teklif ettiği bedelin yüzde 2;si olarak belirlendi.
AA

 


Geri Dön