28 / 03 / 2024

TOKİ Ankara'da kampus inşaatlarını hızla ilerletiyor!

TOKİ Ankara'da kampus inşaatlarını hızla ilerletiyor!

TOKİ'nin başkentte yapımını sürdürdüğü Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa kampusu ve Gazi Üniversitesi merkez kampusu inşaatları büyük hızla ilerliyor.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ), çocukların ve gençlerin modern eğitim kurumlarında öğrenim görmeleri amacıyla 2015-2016 eğitim öğretim yılında bin 163 derslikli 50 yeni okul hizmete sunulacak. Başkentte yapımı süren Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Esenboğa Külliyesi de hızla ilerliyor. 1. etap inşaat çalışmalarının yürütüldüğü 1,5 milyon metrekare alan üzerine kurulan kampusuyla Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olacak YBÜ, Selçuklu mimarisine uygun inşa ediliyor. YBÜ ayrıca, Türkiye'de kampus alanına metronun ulaştığı ilk üniversite olacak. Ayrıca TOKİ'nin  Ankara  Gazi Üniversitesi Merkez Kampusu inşaatı da devam ediyor. 


"SAĞLAM VE GÜVENLİ" 

TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Milli Eğitim Bakanlığımız ile üniversitelerimizin önemli bir paydaşı olarak hizmet sunuyoruz. Konut üretimlerimizle eş zamanlı olarak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu sosyal hizmet yapılarına dair üretimlerde, eğitim kurumlarımıza özel önem veriyoruz" ifadesini kullandı. Okulların gelişmiş teknolojiye uygun ve güvenli yapıldığını bildiren Turan, "Okullarımızın 'sağlam ve güvenli' yapılar olarak evlatlarımızı kucaklaması, en temel hareket noktamız. Deprem riski yüksek ülkemizde, tüm  TOKİ  yapıları gibi, çocuklarımızın öğrenim gördüğü bilgi yuvalarını da son teknoloji üretim teknik ve malzemeler ile hayata geçiriyoruz" değerlendirmesini yaptı. 


BİNE YAKIN SPOR SALONU 

TOKİ Başkanı Turan, "TOKİ üretimleri, yurt genelinde tamamlanan ve yapımı devam eden 84 kreş, 566 ilköğretim okulu, 346 lise, 15 üniversite, 42 kütüphane ve 989 spor salonu rakamına ulaştı. 2015- 2016 eğitim öğretim yılında, bin 163 derslikli 50 yeni okulu daha eğitim camiasının hizmetine sunuyor" şeklinde konuştu. 


Sabah



Geri Dön