24 / 04 / 2024

TOKİ, Ankara'da uydukent yaptırdı ama yolu yok!

TOKİ, Ankara'da uydukent yaptırdı ama yolu yok!

TBMM'nin girişimiyle Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Gölbaşı'nın Örencik mevkisinde inşa edilen ve yaz sonunda konutların teslim edilmesiyle en az 20 bin kişinin yaşayacağı uydukentin ana yolları ve viyadük bağlantısının yapılması bekleniyor



TBMM yetkilileri, proje kapsamında yaklaşık 5 bin 500 konutun yanında, bu konutların taşıyacağı nüfusun ihtiyaçlarına yönelik alışveriş merkezi, cami, okul, hastane ve benzeri sosyal alanların da yapıldığını, bölgeye adeta yeni bir kent kurulduğunu belirtti.

Proje kapsamında inşa edilen konutların yaz sonunda teslim edilmeye başlamasıyla birlikte 20 bin kişinin Gölbaşı'na göç edeceğine dikkati çeken yetkililer, bu rakamın orta ölçekli bir ilçe nüfusu kadar olduğuna dikkati çekti. Örencik'te artık yeni bir uydukentin var olduğuna işaret eden yetkililer, kent içi yolların  TOKİ  tarafından yapıldığını, ancak  Ankara  Büyükşehir Belediyesince uydukentin ve Gölbaşı'nın ihtiyacını karşılayacak, trafiğini rahatlatacak ana yolların kısa sürede yapılması gerektiğini vurguladı.

Oran'dan Örencik'e viyadüklü yol yapılması ve bu yolun Örencik'ten Konya yoluna bağlanması yönündeki taleplerinin Ankara Büyükşehir Belediyesine iletildiğini ifade eden yetkililer, ayrıca uydukente giriş ve çıkış yollarının bir an önce tamamlanmasını istediklerini bildirdi. TOKİ yetkileri de yol yapımı konusunda Ankara Büyükşehir Belediyesine resmi başvuruda bulunduklarını ve taleplerinin kısa sürede karşılanmasını beklediklerini kaydetti.

"BAŞVURU HALİNDE PLANLAMA YAPILIR"
Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise Örencik'teki toplu konut alanına yol yapılması konusundaki taleplerin birkaç kez sözlü olarak iletildiğini, ancak henüz resmi bir talep almadıklarını bildirdi. Başvuru olması halinde talebin ilgili birimlerce değerlendirileceğini ifade eden yetkililer, mevcut olanaklar çerçevesinde bir iş planlaması yapılacağını belirtti.
Yetkililer, belediye olarak Ankara'nın en ücra köşelerinde bile yol ve asfaltlama çalışmaları yaptıklarını, uygun bulunması halinde Örencik'te de yapılmaması için bir nedenin olmadığını vurguladı.

"YOL PROJESİ" HAZIR
Bu arada TBMM İnşaat Birimince Örencik'in yakınından geçen çevre yolunu da içine alacak bir yol projesinin hazırlanmış olduğu öğrenildi.

Proje, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in onay vermesi durumunda, Polis Akademisi ve TEK lojmanlarının arasından geçerek, TBMM toplu konutlarından Örencik'e gelen ve Taş ocaklarına doğru devam edip Gölbaşı'nın çıkışında biten çeyrek hilal şeklinde çevre yolu yapılmasını öngörüyor. Bu yol Gölbaşı'na hiç uğramayacak ve çevre yolundan gelerek, 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş olacak. Ayrıca, projeye göre Oran'dan gelen yol, 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş olarak genişletilecek.
AA


Geri Dön