29 / 03 / 2024

TOKİ Antalya kurasında 488 kişi mutlu olabildi

TOKİ Antalya kurasında 488 kişi mutlu olabildi

TOKİ tarafından alt gelir grubu ve yoksullar için yapımı planlanan 100 lira taksitli 1+1 evlerin kurası ilk kez Antalya'da gerçekleştirildi



Kura sonuçlarının tam listesi için tıklayınız!

TOKİ tarafından Antalya'nın merkez Döşemealtı ilçesi Çıplaklı mevkisinde yaptırılacak 488 adet konutun kura çekimi Dilek Sabancı Spor Salonu'nda yapıldı.  TOKİ  yetkilisi Levent Cenkçi, Antalya'nın Çıplaklı mevkisinde yapılacak 488 konutun ihalesinin yakında yapılacağını bildirdi. Cenkçi, şunları söyledi:"488 konut için 755 başvuru oldu. Başvuranların 44'ü özürlü vatandaşımız. Başvurular sadece Antalya merkezde alındı. İlçelerde alınmadığı için başvuran sayısı 755'de kaldı. Yoksullar için büyük konut açığı var.

Çıplaklı'daki konutların inşaatı başladıktan 30 ay sonra tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek." Daha sonra noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi. Kurada ismi çıkanların bazıları sevinçten bayılırken bazıları da göbek attı.

Kurada ismi ilk çıkanlar arasında yer alan Şefika Başlık (48), bir sürefenalık geçirdi. İlk yardım ekiplerinin müdahalesiyle kendisine gelen Başlık, 3 çocuğunun olduğunu ve eşinin olmadığını, çocuklarına bakabilmek için temizlik yaptığını belirtti. Başlık, 300 lira kira ödediğini, artık kira ödemekten kurtulacağı için çok mutlu olduğunu kaydetti. Özürlü oğlu Mustafa Demir'e kurada daire çıkan anne Şükriye Demir'in sevinci salonu adeta inletti. Yetkililere teşekkür eden Demir, tek dileğinin özürlü oğlunun bir ev sahibi olabilmesi olduğunu ve dileğinin yerine geldiğini ifade etti.

Kurada adı çıkan Fehmi Ateş ise tribünlerden sahaya atlayarak, Notere ve TOKİ yetkililerine sarıldı, daha sonra da baygınlık geçirerek, düştü. Sağlık ekiplerinin müdahalesi sonunda Antalya Devlet Hastanesine kaldırılan Fehmi Ateş'in heyecandan yemek yemediği için tansiyonun çok yükseldiği, bu nedenle bayıldığı kaydedildi. Ateş'in sağlık durumunun iyi olduğu vurgulandı. Kura sonunda 755 kişiden 488 kişi asil olarak konut almaya hak kazanırken, diğerleri ise yedek oldu.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

TOKİ'de kura çekildi ayılana bayılana ekipler zor yetişti     
 
Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Türkiye genelinde başlattığı aylık 100 lira ödemeli konut projesinin Antalya'daki kura çekiminde ev alma hakkı kazananlar mutluluktan ağladı.

Çekilişte konut kazanan Fehmi Ateş, heyecandan tribünden atlayınca bayıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ateş'in iki gündür aç olduğu, kurayı kazanma heyecanıyla birlikte tansiyonunun çıktığı öğrenildi. Sağlık ekipleri, sevinçten bayılanlara da yetişmekte güçlük çekti. 45 metrekarelik 1+1 konutlar için Dilek Sabancı Spor Salonu'nda yapılan çekilişe 300 kişi katıldı. 448 dairelik projeye 44'ü özürlü 775 vatandaş başvurdu. 448 asil üyeden geri kalan tüm başvuru sahipleri yedek üye oldu. TOKİ yetkilisi Levent Cenkci, proje başlangıç tarihinin henüz net olmadığını, konutlar için henüz net bir bedel tespit edilmediğini 20 yıl ödemeli projenin başladığı tarihten itibaren 3 yıl içinde tamamlanacağını belirtti.  (Hürriyet)

Kurada evi çıktı sevinçten bayıldı

TOKİ'nin yoksullar için yaptığı 100 lira taksitli konutların ilk kura çekimi Antalya'da yapıldı. Kurada ev çıkan vatandaşların kimi sevinçten bayıldı, kimi de göbek attı
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından alt gelir grubu ve yoksullar için yapımı planlanan 100 lira taksitli 1artı 1 evlerin kura çekimi ilk kez Antalya'da gerçekleştirildi. Antalya'nın merkez Döşemealtı ilçesi Çıplaklı mevkisinde yaptırılacak 488 konut için, 44'ü özürlü 755 vatandaş başvurdu. Noter huzurunda yapılan kurada ismi çıkanların bazıları sevinçten bayılırken bazıları da göbek attı. Kurada ismi ilk çıkanlar arasında yer alan Şefika Başlık (48), bir süre fenalık geçirdi. Eşi olmayan, 3 çocuğuna bakabilmek için de temizlik yaptığını belirten Başlık, 300 lira kira ödediğini, artık kira ödemekten kurtulacağı için çok mutlu olduğunu kaydetti. Özürlü oğlu Mustafa Demir'e kurada daire çıkan anne Şükriye Demir'in sevinci salonu adeta inletti. Kurada adı çıkan Fehmi Ateş ise tribünlerden sahaya atlayarak, notere ve TOKİ yetkililerine sarıldı.

TELEFONLAR KİLİTLENDİ
Öte yandan, TOKİ'nin erken ödeme indirimi devam ediyor. 2008 sonuna kadar konut ve işyeri alıp borcun kalan bakiyesini erken kapatmak isteyenlere yapılan yüzde 21 indirim kampanyasında son üç haftaya girildi. Yoğun talep üzerine başlatılan kampanyanın ilk günlerinde TOKİ'nin telefonları kilitlendi. (Sabah)

Kura çekiminde sevinçten bayılan da var oynayan da

TOKİ'nin aylık 100 lira ödemeli konutlarının kura çekiminde sevinçten bayılan-ağlayanlar da oldu göbek atıp oynayanlar da

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Türkiye genelinde başlattığı aylık 100 lira ödemeli konut projesinin Antalya'daki kura çekiminde ev alma hakkı kazananlar büyük sevinç yaşadı.
Sevinçten bayılanlar, ağlayanlar da oldu göbek atıp oynayanlar da. Konut kazanan Fehmi Ateş, heyecandan tribünden atlayınca bayıldı ve hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekipleri, sevinçten bayılanlara yetişmekte güçlük çekti. TOKİ'nin yoksul grubu için çeşitli illerde başlattığı aylık 100 lira ödemeli konut yapıldı. 45 metrekarelik 1+1 konutlar için Dilek Sabancı Spor Salonu'nda yapılan çekilişe yaklaşık 300 kişi katıldı. 448 dairelik projeye 44'ü özürlü olan 775 vatandaş başvurdu. Proje için yapılan çekilişin ilk üçü özürlü vatandaşlar arasındaydı. Tuncay Gültekin, Mustafa Olgun ve Esin Yurteri bu konutlardan almaya hak kazanan ilk üç özürlü vatandaş oldu.
Geri kalan 41 özürlü genel başvuru havuzu içinde değerlendirilerek kuraya tabii oldu. Başvuru için seçilen 448 asil üyeden geri kalan tüm başvuru sahipleri yedek üye oldu. TOKİ yetkilisi Levent Cenkci, 20 yıl ödemeli projenin başladığı tarihten itibaren üç yıl içinde tamamlanacağını belirtti.
Genel kura başladıktan sonra adı anons edilen ilk kişi iki çocuk annesi bir dul olan Dilek Çulcu oldu. Çöplerden plastik toplayarak çocuklarını büyütmeye çalıştığını ifade eden Çulcu, gözyaşlarını tutamadı. Fehmi Ateş adındaki bir talihli coşkusuna engel olamayıp tribünden sahaya atladı ve ardından baygınlık geçirdi.
Ambulans ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Ateş'in iki gündür aç olduğu heyecanla birlikte de tansiyonunun çıktığı öğrenildi.

Kampanya TOKİ'nin telefonlarını kilitledi
TOKİ'den 2008 yılı sonuna kadar konut ve işyeri alıp borcun kalan bakiyesini erken kapatmak isteyenlere yapılan yüzde 21 indirim kampanyasında son üç haftaya girildi. Yoğun talep üzerine başlatılan kampanyanın ilk günlerinde TOKİ'nin telefonları kilitlendi. Bilgi almak isteyenler ödeme kolaylığı ile zaten cazip olan TOKİ konutlarının, yeni kampanya ile daha da cazip hale geldiğini ifade ettiler. İndirim kampanyasından yararlanmak isteyenlerin, taksitleri ödedikleri banka şubelerine başvurması gerekiyor. Borcun üç ay vadeli eşit taksitli olarak kapatılması durumunda yüzde 18, altı ay vadeli eşit taksitli olarak kapatılması durumunda ise yüzde 16 indirim uygulanacak. 27 Nisan'da başlayan kampanya 27 Mayıs'ta sona erecek. Uygulamadan, 2008 yılı sonuna kadar satılmış ve kalan vadesi 12 aydan daha uzun olan projeler yararlanacak. 2008 yılı sonu itibarıyla 127 bin kişinin konut alımı nedeniyle TOKİ'ye taksit ödemesi devam ediyor. (Radikal)

Editörün notu: TOKİ Antalya Çıplaklı projesinde 488 kişinin isim listesi heryerden önce Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com da olacak.


Geri Dön