26 / 04 / 2024

Toki Antalya Stadı Nisan'da bitecek!

Toki Antalya Stadı Nisan'da bitecek!

Antalya'nın 33 bin kişilik yeni stadı Nisan'da bitiyor. Mayıs'ta yapılacak resmi açılışta hasreti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bitirmesi bekleniyor.



NİSAN ayında stadın teslim edilecek olmasına ve Mayıs ayında resmi açılışının yapılacak olmasına rağmen statta futbol maçı oynanabilmesi için biraz daha zamana ihtiyaç olduğu ifade edildi. Çimin tamamen oturması ve futbol oynamaya elverişli hale gelmesinin 1-2 ayı bulabileceği belirtilirken önümüzdeki sezonun ilk haftasında burada hiç sorun olmadan maçların oynanabileceği açıklandı. Henüz resmi bir açıklama olmasa da Antalya Arena'nın açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılabileceği belirtiliyor. 



Antalyalı sporseverlerin yıllardır beklediği an nihayet geliyor. Bir önceki CHP'li Büyükşehir yönetimi tarafından durdurulan ve 5 yıllık duraklama dönemine giren stadın inşası, büyük bir hızla devam ediyor. Şu anda yüzde 85'inin tamamlandığı belirtilen 33 bin kişilik Antalya Arena'nın Nisan ayının ikinci yarısında tamamen bitmesi ve yüklenici firma Akay İnşaat tarafından teslim edilmesi bekleniyor. 




NİSAN SONUNDA TAMAMDIR 

Akay înşaat'ın Antalya Stadı Şantiyesi Proje Sorumlusu Yaşar Aydın stadın çevre düzenlemesinin ve peyzajının başladığını ifade ederek, "Bu işlem yaklaşık 1 ayda biter. Şu anda üretimde olan koltukların gelip montajının tamamlanması da yine 20 gün içinde bitecektir. Artık stadın içinde 'İnce inşaat' dediğimiz alçı, sıva, boya, armatürler ve aydınlatmaların takılması işlemleri yapılıyor. Nisan ayının sonunda tamamen bitmiş şekilde stadımızı teslim edebiliriz" dedi. 



GÜRÜLTÜ İÇİN 1-2 GÜN DAHA SABIR 

Statta yaşanan gürültü şikayeti ile ilgili de konuşan Proje Sorumlusu Yaşar Aydın, "Betonun dökülmesinden 3-4 saat sonra ve 7-8 saat soma yapılması gereken işlemler var. Öğlen saatlerinde başlansa geceyi buluyor. Bu yüzden mağduriyeti azaltmak için sabahın erken saatlerine çektik. Ayrıca beton yüzeyinin düzeltilmesi ve parlaklık kazandırılması için yapılan 'Helikopterleme' işlemi nedeniyle kullanılan cihazlardan biri arızalı olduğu için normalden fazla ses çıkarıyordu. Bu cihazın çalışmasını durdurduk. Çevre sakinlerinden öziir diliyoruz ama en fazla 1-2 gün daha bu sesin daha azını duyabilirler" ifadelerini kullandı. 



Sabah Akdeniz


Geri Dön