24 / 04 / 2024

TOKİ Antalya Üzülmez için arsa arayışına başladı!

TOKİ Antalya Üzülmez için arsa arayışına başladı!

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Antalya'da düzenlenen Başkanlar Kurulu toplantısını değerlendirdi. Şirin, emekliler derneğinde olduğu gibi arsa arayışlarının sürdüğünü söyledi.



Kentsel dönüşüm kapsamında Antalya Üzülmez'e yapılacak olan  TOKİ  konutlarında engellilere yüzde 5 kontenjan verildiğini söyleyen Hüseyin Şirin, gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade etti. AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar ile TOKİ başkanlığına giderek yapılacak konutlardan yüzde 5 bir kontenjan aldıklarını ifade eden Hüseyin Şirin, emekliler derneğinde olduğu gibi arsa arayışlarının sürdüğünü söyledi. 


"Engellilere ışık tutacak bilgilere sahip olduk" 


Antalya 'da yapılan toplantı hakkında konuşan Şirin," "Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak şubesi olarak Genel Merkezimizin 28 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında Antalya Kemerde düzenlemiş olduğu Başkanlar Kuruluna katıldım. Genel Başkanımız ve Genel Merkez yöneticileri ile 59 şube Başkanı ve yöneticilerle toplamda 200 kişilik bir Başkanlar Kurulu gerçekleşmiştir. Yapılan toplantılarda öncelikle şubelerimizin yaşadıkları sorunlar tartışıldı ve yine şubelerin faaliyetleri şube başkanları tarafından anlatıldı. Karşılıklı görüşmelerde şubeler arası bilgi alışverişi yapılarak ilimizde Engellilere yönelik çalışmalarımıza ışık tutacak bilgilere de sahip olduk. Başkanlar Kurulumuzda Ulusal bazda Engellilerin yaşadıkları sıkıntılarda tartışılarak çözüm noktasında yapılabilecek faaliyetler konuşuldu. Öncelikle 2022 sayılı yasadan maaş alan Engellilerin bu maaşlarının aileye yönelik gelir testi yapılarak kesilmesi sorununun çözülmesi için yapılacak faaliyetlere tam destek verilmesi ortak görüş olarak kabul edildi. Başkanlar kurulumuz iyi bir katılımla verimli bir şekilde geçti" dedi. 


"Engellilere yönelik proje alışması var" 


Şirin,"Bilindiği gibi proje konusunda büyük gelişmeler var. Biz bu konuda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın da iki ay sonra engellilere yönelik proje açılımı çalışması var. Bu açılım yapıldıktan sonra yine genel merkezimizin koordinatörlüğünde proje hazırlama merkezi oluşturuldu. Buradan bizim adımıza proje hazırlanarak gerekli yerlere verilecek. En büyük faaliyet olarak ben bunu görüyorum. Çünkü proje ile yapılan her türlü çalışma sonunda illa ki engellilere faydalı hale geliyor. Tabii ki bizim için yapılacak atılım önemli. Engellilere yönelik hangi konularda projeler çizilirse bizde o konuda gerekeni yapacağız. Bunun haricinde farklı çalışmalar da olacak' dedi. 


"Arsa arayışındayız" 


Üzülmez tarafına yapılacak olan TOKİ ile ilgili de açıklamalarda bulanan Şirin, "2 sene önce Üzülmez'de yapılacak olan TOKİ ile ilgili AK Parti Milletvekilimiz Sayın Özcan Ulupınar ile TOKİ başkanlığına giderek yapılacak konutlardan % 5 bir kontenjan almıştık. Biz bunu basınla paylaştıktan sonra üyelerimizin çok büyük toplu konut talebiyle karşılaştık. Bu konuda da bizde dernek olarak bir ön çalışma yapıyoruz. Talepleri toplayacağız. Bu konuda da tıpkı emekliler derneğinde olduğu gibi bizlerde arsa arayışına gireceğiz. Onda da inşallah fazla bir engel yaşamadan arsa sorununu halledersek ilimize de bir engelli yaşam merkezi Engelli Konutlarının bulunduğu bir merkez yapmayı düşünüyoruz" dedi.




Selçuk KOÇAKLI/Yeni Adım 


Geri Dön