20 / 04 / 2024

TOKİ Antalya'da turizm kompleksi için arsa satacak!

TOKİ Antalya'da turizm kompleksi için arsa satacak!

Firma: TOKİ

TOKİ'nin satışa sunacağı Alanya ilçesine bağlı Mahmutlar beldesindeki 83 bin 392 metrekarelik arsa üzerine otel ve tatil köyü gibi turizm tesisleri veya konut yapılabilecek...




Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), turizm merkezi Antalya'da yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. 

     TOKİ'nin arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle ihaleye çıkaracağı arazinin 28 bin 510 metrekarelik bölümü konut, 37 bin 425 metrekarelik alanı ise turizm tesis alanı olarak planlandı. 

     Turizm tesis alanında, otel, tatil köyü, butik otel, pansiyon, apart otel gibi turizm tesislerinin belgelendirilmesine ve niteliklerine ilişkin yönetmelikte tanımlanan tesisler yapılabilecek. Ayrıca konferans, sergi, konser ve tiyatro salonu, sosyal tesisler, devremülk, ikinci konut ve rezidans, dinlenme, eğlence, suya dayalı oyun, aquapark ve spor aktivitelerine yönelik kullanımlarla planda belirtilen inşaat emsalinin yüzde 2'sini geçmemek kaydıyla ticari birimler yer alabilecek. 

     İhale, ''Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği'' kapsamında açık ihale usulüyle yapılacak. 

     İhale, yerli, yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında veya finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere açık olacak, ancak uluslararası bir ihale niteliğinde sayılmayacak. 

     Teklifler, teklif alma şartnamesinin ilgili maddeleri esaslarına göre değerlendirilecek, herhangi bir şartlı teklif kabul edilmeyecek. İhaleye katılacak firmalardan İdare payı olarak teklif ettiği bedelin yüzde 3'ü kadar geçici teminat istenecek. 

     İlk tekliflerin 20 Mart'ta saat 15.30'da, istekliler huzurunda ihale komisyonu tarafından açılmasının ardından, ihaleye katılabilmek için firmalardan, ''son 15 yıl içerisinde kamu veya özel sektörde gerçekleştirdiği İdarece kusursuz kabul edilen benzeri işlerle ilgili deneyimini gösteren belgeler'' istenecek. 

     İş deneyimi olarak istekliler, tek bir sözleşme kapsamında bitirdikleri en az 70 bin metrekare komple bina, ticaret merkezleri, turistik tesisler, kültür eğlence ve dinlenme tesisleri inşaatı deneyim belgesi, iş bitirme, iş yönetme ve iş denetleme belgesi verebilecek. 

     

     -Kendi kaynağını kendisi üretiyor- 

     

     Arsa karşılığı yapılan gelir paylaşımı projeleri, TOKİ'nin sosyal nitelikli konut projelerinin finansmanı açısından çok büyük önem taşıyor. TOKİ, portföyündeki kıymetli arsaları arsa karşılığı gelir paylaşımı modeliyle değerlendiriyor. 

     Arsalar için yapılan açık artırmalarda katılımcıların arsa üzerinde gerçekleştirecekleri projelerinden elde ettikleri gelirden TOKİ'ye verecekleri İdare payları yarışıyor. Arsa üzerinde gerçekleştireceği projenin satış gelirinden en yüksek İdare payını veren katılımcı açık artırmayı kazanıyor. 


AA


Geri Dön