28 / 03 / 2024

TOKİ Antalya’da turizm kompleksi yapacak!

TOKİ Antalya’da turizm kompleksi yapacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye’nin turizm merkezi Antalya Alanya’da arsa karşılığı gelir paylaşımı modeliyle yeni bir projeyi hayata geçirecek.




TOKİ tarafından satışa sunulacak Mahmutlar’daki 83 bin 392 metrekarelik arsaya otel ve tatil köyü gibi turizm tesisleri veya konut yapılabilecek. 


Arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle ihaleye çıkarılacak arsanın 28 bin 510 metrekarelik bölümü konut, 37 bin 425 metrekarelik kısmı ise turizm tesis alanı olarak planlandı.


Turizm tesis alanında otel, tatil köyü, butik otel, pansiyon, apart otel gibi turizm tesislerinin belgelendirilmesine ve niteliklerine ilişkin yönetmelikte tanımlanan tesisler yapılabilecek. Ayrıca konferans, sergi, konser ve tiyatro salonu, sosyal tesisler, devremülk, ikinci konut ve rezidans, dinlenme, eğlence, suya dayalı oyun, aquapark ve spor aktivitelerine yönelik kullanımlarla planda belirtilen inşaat emsalinin yüzde 2’sini geçmemek kaydıyla ticari birimler yer alabilecek.


İhale, "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği" kapsamında açık ihale usulüyle yapılacak. İhale, yerli ve yabancı inşaat firmalarıyla bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere açık olacak ancak uluslararası bir ihale niteliğinde sayılmayacak.


Teklifler, Teklif Alma Şartnamesi'nin ilgili maddeleri esaslarına göre değerlendirilecek, herhangi bir şartlı teklif kabul edilmeyecek.


İhaleye katılacak firmalardan idare payı olarak teklif ettiği bedelin yüzde 3'ü kadar geçici teminat istenecek. İlk tekliflerin 12 Haziran'da saat 15.00’te istekliler huzurunda ihale komisyonu tarafından açılmasının ardından, ihaleye katılabilmek için firmalardan "son 15 yıl içerisinde kamu veya özel sektörde gerçekleştirdiği idarece kusursuz kabul edilen benzeri işlerle ilgili deneyimini gösteren belgeler" istenecek.


İş deneyimi olarak istekliler, tek bir sözleşme kapsamında bitirdikleri en az 70 bin metrekare komple bina, ticaret merkezleri, turistik tesisler, kültür eğlence ve dinlenme tesisleri inşaatı deneyim belgesi, iş bitirme, iş yönetme ve iş denetleme belgesi verebilecek.


İlk oturum sonrasında yapılacak değerlendirme sonucu uygun görülecek istekliler yazıyla ikinci oturuma davet edilecek. 


Dünya


Geri Dön