26 / 04 / 2024

TOKİ Ardahan’da kentsel dönüşüm kapsamında 550 konut inşa edecek!

TOKİ Ardahan’da kentsel dönüşüm kapsamında 550 konut inşa edecek!

TOKİ’nin desteğiyle serhat şehri Ardahan’da Kentsel Dönüşüm Projesi başlatıldı. 113 bin metrekarelik ilk etap kapsamında 550 konut inşa edilecek.Birinci etap üzerinde olan mülkiyet sahipleri ile yapılan anlaşmada her ay 350 TL kira yardımı yapılacak...



TOKİ’nin desteğiyle serhat şehri Ardahan’da Kentsel Dönüşüm Projesi başlatıldı. . 113 bin metrekarelik ilk etap kapsamında 550 konut inşa edilecek.


Ardahan Yenimahalle’de başlatılan kentsel dönüşüm alanının birinci etabıyla modern yapıların yükselmesi için artık sayılı günler kaldı. Birinci etap üzerinde olan mülkiyet sahipleri ile yapılan anlaşmada her ay 350 TL kira yardımı yapılacak ve bu kira yardımlarının yarısı Ardahan Belediyesi tarafından, diğer yarısı ise  TOKİ  tarafından konutlar yapılıncaya kadar devam edecek. 113 bin 357 m² alan ve 41 adet parsel de yaklaşık 550 konut yapılacaktır. Daireler 96 m² ve 130 m² arasında olacak.


Konuyla ilgili konuşan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, "Kentsel dönüşüm denince, birçok insanın aklına yaşanabilecek muhtemel bir depremde can ve mal kayıplarını azaltmaya yönelik çalışmalar geliyor. Evet, bunun yanında 'Kentsel Dönüşüm' sadece eski yapıların, gecekonduların yıkılıp, yerine yenilerinin yapılmasından ibaret değildir. Kentsel dönüşüm, insanımızın can ve mal güvenliğini sağlayacak bir faaliyet olmanın yanında; mahallelerimizde evlerin birçoğunun toprak ve ahşap eski yapı olmasından dolayı, yağmur yağış ve sel felaketlerinde ciddi riski de ortadan kaldıracaktır. Kentsel dönüşüm; doğru dürüst yolu olmayan yerleri yola kavuşturmak; çocuklar için oyun oynayacakları alanlar oluşturarak, onlarında gelişimlerine sağlıklı ortamlarda büyümelerine vesile olacaktır. Kentsel dönüşümü mahalle mahalle, sokak sokak gezerek bazen de Belediyemizde toplantılar yaparak anlattık. Yeni Mahalle ve Halilefendi Mahallesi olarak birlikte bir çok toplantı ve gündem oluşturduk. Yenimahallemizin yapımına en kısa sürede başlayacağız Halilefendi Mahallemizin çalışmaları devam etmektedir” dedi.



TOKİ Haber 




Geri Dön