16 / 04 / 2024

TOKİ artış oranları belirlendi!

TOKİ artış oranları belirlendi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı “Ocak – Haziran 2014” döneminde yapılacak artış oranlarını belirledi. Buna göre 2014 yılı birinci altı aylık dönemde geri ödemelere aşağıda belirtilen endeksler uygulanacak...



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı “Ocak – Haziran 2014” döneminde yapılacak artış oranlarını belirledi. Buna göre 2014 yılı birinci altı aylık dönemde geri ödemelere aşağıda belirtilen endeksler uygulanacak.


TOKİ’den açılan konut kredilerinin kullanım ve geri ödemelerine uygulanacak artış oranı % 4’dür. (Kooperatifler, kooperatif birlikleri, sosyal yardımlaşma kurumları, belediyeler ve yapımcılar)

İdarece inşa ettirilen ve bir önceki altı aylık memur maaş artış oranına bağlı olarak satışa sunulan yeni projelerin, geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit bedelleri, bir önceki altı aylık dönemdeki (1 Temmuz - 31 Aralık 2013) memur maaş artış oranı ile güncellenecektir. Bu oran % 4’dür.


İdarece inşa ettirilen ve satışa sunulan eski projeler ile 3 Nisan 2001 tarih ve 24362 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2001/2202 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereği, T. Emlak Bankası A.Ş.’den İdaremize intikal eden projelerin, geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit bedelleri bir önceki altı aylık dönemdeki (1 Temmuz – 31 Aralık 2013) memur maaş artış oranı, TÜFE ve ÜFE oranları arasından en düşük olanı alınarak güncellenecektir. Bu oran % 3,27’dir.

İdarece satılan arsaların geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit bedelleri, bir önceki altı aylık dönemdeki (1 Temmuz – 31 Aralık 2013) ÜFE oranı ile güncellenecektir. Bu oran % 4,40’dır.


UYGULAMA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA: 

Uygulamalarımızda esas alınan oranlar, yorumlara sebebiyet vermemek amacıyla İdaremizce hesaplanmamakta olup, ilgili ve yetkili kurumlar olan Maliye Bakanlığı (Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü) ve Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (Yayın ve Bilgi Dağıtım Daire Başkanlığı) talep edilmekte, yazılı olarak temin edilen oranlar hiçbir değişiklik yapılmaksızın aynı şekilde kullanılmaktadır.




Geri Dön