24 / 04 / 2024

TOKİ, Ataköy'de park söktürdü

TOKİ, Ataköy'de park söktürdü

Ataköy sahilini satışa çıkararak tepki çeken TOKİ, şimdi de binalar arasındaki kendisine ait parsellerde bulunan belediye parkı için mahkemeye başvurdu. Tazminattan korkan belediye, parkları söktü



İstanbul'un Bakırköy ilçesi Ataköy sahil şeridindeki arazileri satışa çıkararak, semt halkını ayağa kaldıran Toplu Konut İdaresi (TOKİ), ikinci hamlesini parklar konusunda yaptı. Sahildeki alanları ticaret ve turizm alanına dönüştürüp satışa çıkaran Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) girişimine Ataköylüler sert tepki göstermiş, sahilin halka kapatılacağı gerekçesiyle buranın yeşil alan ilan edilmesini istemişti.
TOKİ şimdi de Bakırköy Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, binalar arasındaki kendisine ait parseller üzerinde park kuran Bakırköy Belediyesi'ne "taşınmazlarına el attığı" gerekçesiyle dava açtı.

8 bin lira tazminat istedi
TOKİ, dava dilekçesinde, Bakırköy ilçesi Zeytinlik Mahallesi'de yer alan 5 bin ve 8 bin metrekare yüzölçümlü parsellerinin yıllardan beni park, spor alanı ve çay bahçesi olarak kulanıldığını belirtti.
Dava konusu taşınmazların "Ramazan Yeşil Parkı" adıyla kullanıldığını, çay bahçesinin ihale yoluyla üçüncü kişilere kiralandığını, davalı belediyenin haksız kazanç elde ettiğini, ayrıca basketbol sahası, çocuk oyun parkı, spor aletlerinin bulunduğu alanlar yapıldığını da iddia etti. TOKİ, "kamulaştırmasız el atma" nedeniyle de 8 bin TL tazminat talep etti.

`Gözdağı veriyorlar'
Bakırköy Belediyesi maddi tazminatı ödemekten çekindiği için alelacele bankları, basketbol sahasını ve jimnastik aletlerini söktürürken, Ataköylüler birkaç saat içinde yerinden kaybolan parkın ardından şok yaşadı.
Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Doğu Coşkunfırat tazminat ödemekten çekindikleri için dava açılınca parkı söktürmek zorunda kaldıklarını açıkladı. Parkın sökülmesi talebinin tehdit ve gözdağı olduğunu belirten Coşkunfırat, "Ataköylülerin malını, daha fazla para verene satmaya kalkışıyorlar. Biz de parkla ilgili savunmamızı yapacağız" dedi.

Siyah bayrak ve protesto yürüyüşü
ATAKÖYLÜLER, TOKİ'nin sahil satışını ve parkın kaldırılmasını protesto için balkonlarına siyah bayrak asmaya başladı. "TOKİ'nin yaptığı haksız eyleme karşı matem tuttuklarını ve protesto ettiklerini anlatmaya çalıştıklarını" söyleyen Ataköylüler, yarın (pazar günü) saat 13.00'te parkta bir eylem ve yürüyüş ile gelişmeleri protesto edecek. Bu arada parkın etrafına TOKİ'yi protesto eden parkartlara müdahale edildiği ve  TOKİ  tarafından indirilmek istendiği iddia edildi.
Şükran Pakkan/Milliyet


Geri Dön