28 / 03 / 2024

TOKİ Başkanı: Akyazı Spor Kompleksi Türkiye'nin göz bebeği

TOKİ Başkanı: Akyazı Spor Kompleksi Türkiye'nin göz bebeği

Trabzon'un Akyazı mevkisinde yapılan statta incelemelerde bulunan Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, Akyazı Spor Kompleksi'nin Türkiye'nin göz bebeği olacak bir tesis olduğunu söyledi.



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan,  Akyazı Spor Kompleksi'nin Türkiye'nin göz bebeği olacak bir tesis olduğunu söyledi.


Turan, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçoğlu ve beraberindeki yetkililerle Trabzon'un Akyazı mevkisinde yapılan statta incelemelerde bulundu.


Stadyumu gezerek yetkililerden bilgi alan Turan yaptığı açıklamada, yapımı devam eden stada övgüler yağdırdı.  


Türkiye'de  TOKİ  olarak 18 stadyum inşa ettiklerini dile getiren Turan, "Bunların ikisi, Arena Stadı ve Mersin Stadı teslim edildi. Şu anda devam eden 16 stadyum var. Bütün statlar içinde en özellikli olan, içinde bulunduğumuz stadyumdur. Diğer statlar, sadece stat özelliği taşıyor. Trabzon Stadı ise bir kompleks, tesis. 41 bin kişilik stat yapılırken, yanında 6 normlara uygun saha, Trabzonspor'un kullanacağı çok modern kamp eğitim tesisleri var" ifadesini kullandı.


Turan, Ankara'da 15 günde bir stadyumla ilgili rutin toplantılar yaptıklarını kaydederek, şöyle devam etti:


"Türkiye'de, Avrupa'da en önemli statlardan biri burası. Türkiye'nin göz bebeği olacak bir tesis. Türkiye'de yarın bu konuda spor faaliyeti olacaksa Trabzonsporumuzun bu tesisi, her zaman dışa açılan kapısı olacak. Sadece Trabzon'a, Trabzonspor'a değil, ülkemize, milli takıma hizmet edecek bir tesis. Statta Allah'a şükür önümüzü görmediğimiz hiçbir detay kalmadı. Bütün detayları çözmüş durumdayız.”


Stadyumun ne zaman bitirileceği yönündeki bir soruya ise Turan, "Hedefimiz, 2. yarının başına stadı yetiştirmek. Bu konuda taviz vermeyeceğiz ama çim, çevre düzenlemesi, yollar, doğalgaz ve elektrik bağlantıları gibi faktörleri de düşünürsek, 2. yarının ilk maçı olmaz da, beşinci maçı olur. Önümüzde çözülmemiş hiçbir sistem yok. İnşallah birkaç ay sonra gelip burada daha müjdeli topa vurmuş oluruz" diye konuştu.


 

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de çalışmaların devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:


"Stadyumun yapımı için kurumlar arasındaki çalışmayı eş zamanlı yürütüyoruz. Bir yandan asfalt bağlantıları hem tesis içi hem de etrafında yol bağlantıları, gaz ve elektrik bağlantıları. Hepsini çalışıyoruz. Çok özel bir proje, çelik konstrüksiyon konusundaki çalışmalar zaman alabilecek ama Trabzon için güzel bir tesis olacak. Örnek bir tesis olacak. Çevredeki tesisleriyle Trabzon'un yeni bir atılım noktası olacak."


 

Belediye Başkanı Gümrükçoğlu da yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Akyazı'nın dolgusuna bizzat el attı. Trabzon'un sporda ülkenin başkentlerinden biri olduğunu ve bu vesileyle de bu dolgu alanını bizzat kendi talimatlarıyla 2010'da başlattı. Burası, sayın TOKİ Başkanımızın dediği gibi sadece bir stadyum değil, büyük spor kompleksidir" ifadesini kullandı.


AA




Geri Dön