28 / 03 / 2024

TOKİ başvuru bedeli ne kadar?

TOKİ başvuru bedeli ne kadar?

Mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretiyor. TOKİ konut başvuruları için belli miktarlarda başvuru bedeli ödeniyor. Peki, TOKİ başvuru bedeli ne kadar?



TOKİ başvuru bedeli ne kadar?

Mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretiyor. TOKİ’nin ürettiği konutlar vatandaşlara maliyet fiyatına, kira öder gibi küçük taksitlerle ve uzun vadeli olarak satılıyor.


TOKİ tarafından üretilerek satışa sunulan konutlar hakkında bilgiler, satış gerçekleşmeden önce belirlenen iletişim araçları ile kamuoyuna duyuruluyor.


TOKİ konut başvuruları için belli miktarlarda başvuru bedeli ödeniyor. Yapılan kura sonucunda evin çıkmaması durumunda verilen başvuru parası, iade ediliyor. Peki  TOKİ  başvuru bedeli ne kadar?


TOKİ başvuru bedelleri ile ilgili tüm hususlar, bankada başvuru bedeli yatırılırken imzalanan belgede yer alıyor. TOKİ'ye yatırılan ön başvuru bedelleri, projeye ve gelir grubuna göre değişkenlik gösteriyor:


2.000 TL

3.000 TL

5.000 TL 


Kurada çıkmayan vatandaşlar için öncelikle "yedek" listesi oluşturuluyor. Sözleşme süresi boyunca  TOKİ  kurası çıkmış ancak sözleşme imzalamamış olan vatandaşların yerine yedek listesinde bulunan vatandaşlar sözleşme imzalayabiliyor.


Bu süreç yaklaşık olarak 1 ay ile 2 ay arasında değişiyor. Sürenin sonunda yedek olarak da sözleşme imzalayamayan vatandaşlar dekontu ile birlikte TOKİ'ye başvuruda bulunarak parasının iadesini isteyebiliyor.


Aynı durum kurada çıkan ancak sözleşme imzalamayan vatandaşlar içinde geçerli. TOKİ başvuru bedelinin iadesi için yedek liste dahil sözleşme süresinin bitmesinin beklenmesi ve akabinde banka dekontu ile TOKİ'ye başvuruda bulunulması gerekiyor.


TOKİ kurası nasıl oluyor?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön