29 / 03 / 2024

TOKİ başvuruları için gerekli belgeler!

TOKİ başvuruları için gerekli belgeler!

TOKİ başvuru koşullarını taşıyan kimseler, kura çekimi için gerekli belgeler ile başvuruda bulunabiliyor. Peki, TOKİ başvuruları için gerekli belgeler nelerdir? TOKİ başvuruları nasıl yapılır?



TOKİ başvuruları için gerekli belgeler!

TOKİ, gelir durumu düşük olan kimselerin ev sahibi olmaları için konut projeleri inşa ediyor. Buradan ev satın almak isteyen kimselerin öncelikle aranan koşullara uygun olması gerekiyor.


Akabinde başvuru koşullarını taşıyan kimseler, kura çekimi için gerekli belgeler ile başvuruda bulunabiliyor. Peki,  TOKİ  başvuruları için gerekli belgeler nelerdir?


TOKİ başvuruları için gerekli belgeler:

Başvuru sahipleri; Kimlik Fotokopisi,


Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları “Hak Sahipliği Belgesi”


Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair),


Emekli vatandaşlarımız, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazıyı ibraz edeceklerdir.



TOKİ başvuru şartları 2016!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön