25 / 04 / 2024

TOKİ Beyoğlu Sütlüce Projesi'nin detayları belli oldu!

TOKİ Beyoğlu Sütlüce Projesi'nin detayları belli oldu!

TOKİ ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle İstanbul Beyoğlu Sütlüce’de 397 adet konut, 16 dükkan ve külliyeden oluşan yeni bir proje hayata geçiriliyor.



TOKİ ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle İstanbul Beyoğlu Sütlüce’de 397 adet konut, 16 dükkan ve külliyeden oluşan yeni bir proje hayata geçiriliyor. Kentsel Dönüşümde İstanbul’un örnek projelerinden biri olacak  TOKİ  Beyoğlu Sütlüce Projesi, Miniatürk’den Rahmi Koç Müzesi’ne uzanan etkinlik havzasının merkezinde yer alıyor.


Yerel yönetimlerle işbirliği için- de Türkiye’nin genelinde 55 milyon metrekare alanda ülkemizin en büyük Kentsel Dönüşüm hareketini yürüten TOKİ, İstanbul Beyoğlu’nda yeni bir projeye imza atıyor. TOKİ’nin Kentsel Dönüşüm çalışmalarının tek bir çatı altında toplandığı “Güvenli Yapılar Güzel Şehirler Projesi” kapsamında, Beyoğlu Belediyesi ile birlikte Sütlüce’de yeni bir yaşam alanı oluşturuluyor. 16 bin 131 metrekare alan üzerinde 1.Etabı hayata geçirilecek proje, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 planda 397 adet konut, 16 dükkan ve külliyeden oluşuyor. 


Bölge için pilot proje


 Sütlüce Kentsel Dönüşüm proje alanı, Miniatürk, Santral İstanbul, Sütlüce Kongre Merkezi ve Rahmi Koç Müzesi gibi kentsel etkinlik merkezlerinin ortasında yer alıyor. Yenilenme sürecindeki tasarımda, bölgedeki sorunlu yapılaşma alanlarınınmevcut diğer projelerle entegrasyonu gözetiliyor. İki etap halinde geliştirilen pilot proje, Haliç panoramasını karşıdan gören özel bir konuma sahip. Mahalle konsepti içinde ele alınan çalışmada, alanın eğimli konumu ile Haliç manzarasına bakan önemli perspektifler sunuluyor. Yapıların üst kotlarında düzenlenen teras bahçeler, değişken malzeme kurgusu, kitlelerin mevcut dokuyla bütünleşmesini sağlıyor. Özellikle mahalleyi çevreleyen sokaklar üzerinde tasarlanan dükkânların bölgenin ekonomik yaşantısında bir katma değer yaratması hedefleniyor. Vaziyet Planı ve siluet etütleri sonucu ortaya çıkan projede, çevre yapıların yanı sıra, kendi mimarisiyle de bütünlük oluşturacak şekilde cumba, saçak, payanda gibi mimari öğeler yer alıyor. Konutlarda ayrıca, ahşap, taş, sıva, metal gibi malzemeler kullanılmak suretiyle nitelikli bir mimari dil oluşturuluyor.


TOKİ Haber 


Geri Dön