20 / 04 / 2024

TOKİ BGC Evleri’nin temeli atıldı!

TOKİ BGC Evleri’nin temeli atıldı!

Toplu Konut İdaresi tarafından Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin organizasyonu ile inşa edilecek olan 452 konutluk TOKİ BGC Evleri’nin temeli törenle atıldı.



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa milletvekilleri, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın da katıldığı temel atma töreninin açılış konuşmasını Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı yaptı.


Konuşmasında, 2008 yılında başlayan konut edindirme çalışmalarını özetleyen Nuri Kolaylı, “Meslektaşlarımızı uygun koşullarda ev sahibi yapma hayalimiz, çok uzun bir yolculuk oldu bizim için. Hedefimiz; asgari ücret ve biraz üzerindeki maaşlarıyla güç koşullarda fedakârca görev yapan meslektaşlarımızı kira öder gibi ev sahibi yapmaktı.  TOKİ  ile görüşmelere 2008 yılında başladık. Aradan geçen süreçte kelimenin tam anlamıyla “binbir zorluğa katlanılarak” adeta iğne ile kuyu kazdık. 2008 – 2012 döneminde arsa bulduk, tapudaki sorunu mahkeme yoluyla aştık ve TOKİ ile “BGC Konutları Yapım Protokolü” imzaladık” dedi.


2012 yılından itibaren sayısız bürokratik işlemin yerine getirildiğini, tapunun Hazine’den TOKİ’ye 2012 yılında devredildiğini, 23 Ekim 2012 tarihinde imar esaslı zemin etüt çalışmalarının yapıldığını söyleyen Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Büyükşehir Belediyesi’nin imar planlarını hazırlamasında konunun takipçisi olduk. İmar planı, çok büyük uğraşlar sonucu 20 Aralık 2013 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylandı.


2014 yılı mutlu sona adım adım yaklaşılan yıl oldu.  31 Mart 2014 tarihinde talep toplamaya başladık. Başvurular 2014 Haziran ayı başına kadar devam etti ve 452 hak sahibi Bursa Gazeteciler Cemiyeti üyeleri ile Bursa basınında görev yapan basın mensuplarından oluştu.


Önce proje ihalesi yapıldı. Projenin, TOKİ’nin yaptığı Tip Projelerin dışına çıkılarak, rezidans görünümünde olması sağlandı. Ardından inşaat ihalesi yapıldı. Şimdi bu uzun ve yorucu yolculuğun çok önemli bir aşamasına geldik.


2008 yılında başlayan ve yönetim kurullarımızdaki arkadaşlarımla birlikte büyük emek ve mesai harcadığımız projemiz, ne mutlu ki temel atma aşamasına geldi.”


Asgari ücretin biraz üzerindeki maaşlarıyla güç koşullarda görev yapan basın mensuplarının özlemle beklediği 452 konutun inşaatının başlamasının mutluluğunu yaşadığını ifade eden BGC Başkanı Kolaylı, “TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın talimatıyla tüm Türkiye’ye “örnek proje” olması için projelendirilen konutların yapımını Tuna Mühendislik firması üstlendi. Firma sahibi Celal Tuna, konutları 15 ayda teslim etmeyi hedefliyor. Umuyorum 15 ay sonra yine meslektaşlarımızla bir araya geleceğiz ve tapu teslim törenimizi yapacağız” dedi.


Projeye destek olan siyasetçilere ve bürokratlara teşekkür de eden Kolaylı, konuşmasını şöyle tamamladı:


“Konuşmamın başında özetlemeye çalıştığım zorlu süreçte hep yanımızda olan ve bizlere büyük destek veren, bürokratik prosedürleri bir bir aşmamızı sağlayan Başbakan Yardımız Sayın Bülent Arınç’a, projenin çeşitli aşamalarında yanımızda olan Bursa Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Şahin’e, TOKİ’ye örgütlü başvuru yapmamızı sağlayan, desteğini bizlerden hiç esirgemeyen Sayın Valimiz Münir Karaloğlu’na, imar planlarından altyapı çalışmalarına kadar birçok konuda önümüzü açan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe’ye, desteğini her zaman yanımızda gördüğümüz Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’a, yardımcılarına ve TOKİ bürokratlarına; burada konut sahibi olacak 452 meslektaşım adına en içten şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı olsun, yolumuz açık olsun.”


Temel atma töreninde, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı’nın ardından kürsüye çıkan Bursa Valisi Münir Karaloğlu da, BGC Başkanı Kolaylı’yı tebrik ederek, TOKİ BGC Evleri projesinin Türkiye’ye örnek olacağını ifade etti. Gerek mimarisi, gerekse çevre düzeniyle TOKİ’nin imajını yükseltecek bir projenin temelinin atıldığını ifade eden Vali Karaloğlu, “Müteahhidimiz Celal Tuna, Van Afet Konutları’nın inşaatını başarıyla tamamladı. Burada da başarılı olacağına inanıyorum. Fedakârca görev yapan basın mensuplarımızın konutları hayırlı olsun” dedi. Yerel basın şehirler için çok önemli olduğunu vurgulayan Karaloğlu, "Yerel basında çalışan arkadaşlarımızın ekonomik durumları çok iç açıcı değil. Ancak böyle bir proje ile ev sahibi olabilirlerdi. Bugün 452 konutun Bursa yerel basınında çalışan basın emekçisi arkadaşlarımız için temelini atmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.


Vali Karaloğlu’nun ardından konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da, basının önemine dikkat çekti. Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ile geçtiğimiz yıl sonunda Edirne’de yapılan Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda tanıştığını söyleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Edirne’deki toplantıda Sayın Kolaylı ile basının önemi üzerine sohbet etmiştik. O toplantıda edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Basınımız, demokrasilerin gelişmesi ve yerleşmesi açısından büyük önem taşıyor” diye konuştu.


Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin TOKİ ile yapmış olduğu anlaşmadan duyduğu memnuniyeti de dile getiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Ben bir hekim olarak dünyanın en zor işinin doktorluk olduğunu düşünüyordum. Ama sonra siyasete girdiğimde, siyasetin daha zor olduğunu anladım. Daha sonra ise çalıştığım basın mensubu arkadaşları görünce, onların işinin daha zor olduğunu gördüm. Çünkü onlar gecesi gündüzü olmayan bir alanda emek sarf ediyorlar. Sağlık ve hekimlik alanı belli ama medyanın alanı belli değil, nerede ne zaman olacakları belli değil. Basın mensupları için 452 konutun temelinin atılması Türkiye’ye mesaj verecektir. Basın mensupları için de güzel bir adım olacaktır. Konutların en kısa sürede teslim edileceğini umuyorum” diye konuştu.


Temel atma töreninde son olarak konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, 2011 yılında Bursa’ya ilk geldiği gün BGC Başkanı Nuri Kolaylı ile yakın çalışma olanağı bulduğunu ifade etti. Kolaylı’nın, herhangi bir ideolojinin değil, basın mensuplarına yarar sağlamanın peşinde olduğuna dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’da bir gün içerisinde birçok hizmet binasının temelini attığını ifade ederek, "İnşallah gazeteci arkadaşlarımızın güzel ve Türkiye’ye örnek olacak konutlara kavuşmaları için ilk adımı atıyoruz. Bu bir görevdir. Çünkü her insanın başını sokacağı sağlıklı bir konuta ihtiyacı var. TOKİ’ye güvenli konutlar yapılması konusunda güveniyoruz. TOKİ BGC Evleri’nin bugün temel atma noktasına gelmesi büyük bir başarıdır. Bu başarıda en büyük pay sahibi olan Nuri Kolaylı’ya teşekkür ederim. BGC’nin yapmış olduğu bu projeyi Türkiye yakından takip ediyor. Diyarbakır da şimdi böyle bir projeyi hayata geçirmeyi hedefliyor" dedi.


Konuşmasında Bursa medyasının Türkiye’ye örnek olduğunu da ifade eden Başbakan Yardımcısı Arınç, konuşmasını şöyle tamamladı:


"Bursa’da çalışan arkadaşlarımız, köşe yazarından kameramanına kadar güvenilir ve vazifesini iyi bilen arkadaşlardır. Müezzinoğlu’na, Bursa basınına her zaman güvenmesini öneriyorum. Hepimiz, insanımız ve memleketimiz için en iyisini yapmayı hedefliyoruz. Ama bazı mesleki kuruluşlar veya dernekler ideolojik davranışlar içinde bulunuyorlar. Ama Bursa Gazeteciler Cemiyeti herkes ile iyi oldu, iyi geçindi, ideoloji peşinde koşmadı. Burada yapılacak olan konutların projelerini gördüm. Standart ve sefertası mantığıyla yapılmış mimari konutlar değil, çok ferah ve estetik konutlara imza atılmış. Basın mensuplarımızın bu konutları aileleriyle mutlu mesut bir şekilde kullanmalarını diliyorum. Özellikle hanım efendilere bu konutlar hayırlı uğurlu olsun. İnşallah güzel günlerini burada yaşasınlar. Konutlar inşallah bir yıl içerisinde teslim edilecek.”


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, konuşmasının sonunda yüklenici firma Tuna Mühendisliğin sahibi Celal Tuna’yı kürsüye çağırarak,  konutların biran önce bitirmesi konusunda söz aldı.


Konuşmaların ardından düğmeye basılarak, temele ilk harç atıldı. 



Yenişehir Gündem 


Geri Dön