19 / 04 / 2024

TOKİ Bingöl'de mağdur etti!

TOKİ Bingöl'de mağdur etti!

2012 yılında TOKİ tarafından yapımına başlanan 612 konutun hala teslim edilmemesi hak sahiplerini mağdur ediyor. Duruma tepki gösteren hak sahipleri, TOKİ'nin kendilerine mağduriyetten başka bir şey vermediğini söyledi.



Mayıs 2012'de ihalesi yapılan konutlar için sözleşme imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanmıştı. İşin tamamlanma süresi ise yer tesliminden itibaren 700 (Yedi yüz) takvim günü olarak belirlenmişti; ancak belirlenen süre tamamlanmasına rağmen konutların hala teslim edilmemesi vatandaşı mağdur ediyor. 2014 Haziran ayında evlerine yerleşmeyi planlayan hak sahiplerine aradan geçen bir yıllık süre içerisinde evleri teslim edilemedi. 


"Hem biz hem de ev sahipleri mağdur" 


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlanndan ev alan ancak zamanında teslim edilmediği için mağdur olduğunu belirten hak sahiplerinden Nizamettin Baymas, maddi açıdan sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Oturduğumuz evin kirasını ödemekte güçlük çekerken TOKİ'den aldığımız ve bir yıldır teslim edilmesini beklediğimiz ev nedeniyle zor durumdayız. Daireler bitmiş ama teslim edilmiyor. 

Dairelerin başında bekleyen 3-4 bekçi var. Onlara dairelerin teslim edilmeme nedenini sorduğumuzda bize  TOKİ  Başkanlığından yazı beklediklerini söylüyorlar. Bu şekilde bir taraftan kira öbür taraftan ise dairenin taksitini ödüyoruz. Hem biz hem de ev sahipleri mağdur oluyor. Yetkililerimizden bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" dedi. 


"Muhatap bulamıyoruz"


TOKİ konutlarının teslim tarihini öğrenme konusunda muhatap bulamadıklarını belirten Baymas, "Bizler evlerimizin teslim edileceği tarihi bile öğrenemiyoruz. Şuan kimi muhatap alacağımızı bile bilemiyoruz. 

Bu konu ile ilgili ne TOKİ'den ne de diğer devlet yetkililerinden ilgilenen var. Kimse bize hiçbir açıklama yapmıyor. Bize bu konuda bir açıklama yapılmasını istiyoruz. Bankaya gidip numara alıyoruz. Numaraları aradığımızda ise kimse cevap vermiyor. Bu konuda bize net bir açıklama yapılmasını istiyoruz. Daha kışlık yakacağımızı almadık konutlara taşınacağız diye. Bakan Bey'den bu konuda bize yardımcı olmasını istiyoruz. Teslim tarihini bilelim ona göre de ne yapacağımıza karar verelim. Defalarca konuyu basına taşıdık bir açıklama gelir diye ama hiç kimse bir açıklama yapmadı" şeklinde konuştu. 


Bingölün Sesi




Geri Dön