11 / 05 / 2024

TOKİ Bitlis Merkez kurası ne zaman?

TOKİ Bitlis Merkez kurası ne zaman?

138 adet konuttan meydana gelen TOKİ Bitlis Merkez projesinde başvuru dönemi için geri sayım başladı. Peki, TOKİ Bitlis Merkez kurası ne zaman?



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Bitlis Merkez Projesi kapsamında yer alan 138 adet konut kura yöntemiyle satışa sunulacak. 


TOKİ Bitlis Merkez projesinde kura ile satılacak olan konutların başvuruları T. Halk Bankası A.Ş.’nin tüm şubeleri tarafından 05 Aralık 2016 –23 Aralık 2016 tarihleri arasında kabul edilecek.


Söz konusu müracaatlar; 1) “Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimlerinin” (Emekli Sandığından Hak Sahibi Belgesi olan ve daha önce Şehit Ailelerine, Maluller ile Dul ve Yetimlerine açılan

faizsiz konut kredisinden yararlanmamış olanlar) başvuruları, 2) En az %40 Engelli Vatandaşların başvuruları, 3) Diğer Konut Alıcı Adayları başvuruları olmak üzere 3 ayrı kategoride kabul

edilecek.


TOKİ Bitlis Merkez  projesindeki dairelerin tamamı 3+1 olarak tasarlandı. Projedeki dairelerin fiyatları 135 bin 92 TL ile 165 bin 831 TL aralığında değişiklik gösteriyor. 


Konut satın almak için başvuruda bulunanların T.C. vatandaşı olması, 18 yaşını doldurmuş olması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı

bağımsız konutlarının bulunmaması, bu kişilerin daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış ve kredi kullanmamış olmaları şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve

Yetimleri kategorisi hariç). Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecek.


TOKİ Bitlis Merkez kurası ne zaman?

TOKİ Bitlis Merkez  “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” 03 Ocak 2017 tarihinde noter huzurunda çekilecek. 


Konut alıcısı, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahip. 


Konut alıcısı, Gayrimenkulün fiili tesliminden evvel teslim süresi içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkına sahip.


Satış duyurusu için tıklayın



Geri Dön