25 / 04 / 2024

TOKİ Boğazlıyan kura çekilişi 16 Mart'ta!

TOKİ Boğazlıyan kura çekilişi 16 Mart'ta!

TOKİ Boğazlıyan'da kentsel dönüşümde ilk kura heyecanı 16 Mart'ta yaşanacak, ev ve işyerleri sahiplerini bulacak



Boğazlıyan'ın en büyük hayallerinden birisi olan ve Hamdi Erdal'ın Belediye Başkanlığı'na seçilmesi sonrasında vücut bulan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ilk kur'a heyecanı 16 Mart'ta yaşanacak. Emlak ve mülk sahibi olup da konut ve işyerine yazılanlar, noter huzurunda  Özorallar Ltd. Şt. yetkilileri tarafından çekilecek kur'a sonrası yeni yerlerine kavuşacak. Emlak ve işyerleri sahipleri zemin kat ve en üst katlardan muaf tutulacak.

 

Boğazlıyan'ın hayallerini bir bir gerçekle buluşturan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sona gelindiğini müjdeledi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 14 Temmuz 2015 tarihinde 33 milyon 330 bin liraya Orallar Ltd. Şti'ye teslim edilen ihalenin kısa sürede tamamlandığına ve çevre düzenlemeleri sonrasında  hak sahiplerine teslim edileceğini duyuran Başkan Erdal, "Ev ve işyerleri sahiplerine şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Güle güle otursunlar" dedi.


İlk etapta emlak ve mülk sahibi olup da, konut ve dükkan almak isteyenlere öncelik verildiğini anımsatan Başkan Hamdi Erdal, hak sahiplerinin 16 Mart 2017 günü saat 12'de Ertel Düğün Salonu'nda yapılacak kur'a çekiminde hazır bulunmalarını istedi.


Noter huzurunda şirket yetkililerince çekilecek kur'ada hak sahiplerinin zemin ve son kattan muaf tutulduğunu anımsatan Erdal, kur'a gelmeyenlerin yerlerinin ise noter tarafından çekilecek kur'a ile belirleneceğini belirtti.


İlk etapta kamulaştırma parası almayan 140 kişinin yararlanacağını hatırlatan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, diğer işyerleri ve konutların ise  TOKİ  tarafından belirlenecek tarihte satışa sunulacağını söyledi.

Erdal, açıklamasını daha sonra şöyle sürdürdü:


"Yozgat il genelinde ilk olan bir projeyi daha başarmanın sevincini ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Boğazlıyanlıların yıllardır hayalini süsleyen Kentsel Dönüşüm'le birlikte ilçenin tam ortasında bulunan enkaz görüntüsü ortadan kalkmış ve yerini modern binalar ve işyerleri almıştır. Bir tek bu proje bile ilçemizin gelişip büyümesinde, sosyal ve kültürel alanların gelişmesinde lokomotif rol oynayacaktır.

Kentsel dönüşümle şehir merkezi sanayi sitesinden arındırılmıştır. Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında, 285 adet konut, 1 adet Belediye Binası, 1 adet Kültür Merkezi Binası, 3 adet Ticari Blok İnşaatı tamamlanmış ve çevre düzenleme işi de en kısa sürede bitirilecektir.


Hedefe ulaşmamızda bizlere liderlik eden başta Adalet eski Bakanımız sayın Bekir Bozdağ'a, Milletvekillerimize ve İlçe Başkanımız Hamza Kaya'ya teşekkürü bir borç biliyorum.


Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Projesi'nin gerçekleşmesi için emeklerini esirgemeyen ve her fırsatta Boğazlıyan ilçemize gelerek incelemelerde bulunan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı M. Ergun Turan'a hemşerilerim adına kalbi şükranlarımı sunuyorum.


Boğazlıyan için verilen sözü yerine getirmenin büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Toplu konut alanları, ticari ve sosyal tesisleri ile Boğazlıyan'a yakışır modern bir kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi. Ben bu konuda bizlere yardımcı olan ve desteğini esirgemeyen Boğazlıyan halkına da teşekkür ediyor, "Durmak yok hizmete devam" diyoruz."


Yozgat Yenigün


Geri Dön