28 / 03 / 2024

TOKİ Bursa Büyük Sanayi Sitesi'nin altyapı çalışmaları başladı!

TOKİ Bursa Büyük Sanayi Sitesi'nin altyapı çalışmaları başladı!

Toplu konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Bursa'da yaklaşık 1,5 milyon metrekare alanda, 19 farklı sektörde faaliyet gösteren, Büyük Sanayi Sitesi'nin altyapı çalışmalarının temel atma töreninin yarın gerçekleştirileceğini bildirdi.



Toplu konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Bursa'da yaklaşık 1,5 milyon metrekare alanda, 19 farklı sektörde faaliyet gösteren, 2 bin 988 işletmeyi aynı çatı altında toplayan ve 125 dükkanlık ilk etabı tamamlanan Büyük Sanayi Sitesi'nin altyapı çalışmalarının temel atma töreninin yarın gerçekleştirileceğini bildirdi.


13 yılda 679 bin kişi konut sahibi oldu


Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Bursa merkezdeki esnaf ve sanatkarların şehir içindeki iş yerlerinden modern ticaret alanına taşınması amacıyla Kestel ilçesi Çataltepe mevkisinde inşası sürdürülen Büyük Sanayi Sitesi'nin altyapı çalışmalarının temelinin yarın atılacağını belirtti. TOKİ'nin kurulduğu 1984'ten bu yana amacının, konuta erişmekte zorlanan vatandaşlara bu imkanı tanımak olduğunu vurgulayan Turan, 2002'den bugüne kadar 679 bin vatandaşın  TOKİ  tarafından konut sahibi yapıldığını ifade etti. Turan, bugün gelişen Türkiye ile ihtiyaç ve taleplerin değiştiğini, bu kapsamda 81 ilde yaklaşık 700 şantiyede çalışmaların yürütüldüğünü kaydetti. Kurum olarak vatandaşların talep ve beklentilerindeki değişimi gördüklerine işaret eden Turan, "Artık sadece barınma imkanı sunan konut üretiminin yanında sosyal ihtiyaçlara cevap verecek, dayanışma kültürünün oluşmasına imkan tanıyan projeler üretiyoruz. Biz bunu 'mahalle konsepti' olarak tanımlıyoruz. TOKİ olarak tüm yeni projelerimizde sosyal donatıları, çevre düzenlemelerini ve estetiği gözeten konforlu yaşam alanları oluşturma hedefiyle çalışıyoruz" bilgisini verdi. Turan, şehirleri planlarken sanayi tesisleriyle ilgili yeni modeller üzerinde durduklarını belirtti. Yeni şehirler kurarken planlı şekilde küçük ve orta halli esnafın modern ticaret alanlarında iş yapmaları için yeni sanayi siteleri planladıklarını bildiren Turan, bu konuda daha önce Kayseri'de mobilyacılar sitesini yaptıklarını anımsattı.


2 bin 988 yeni iş yeri


TOKİ Başkanı Turan, şöyle devam etti:

"Çok daha geniş anlamda yaklaşık 1,5 milyon metrekare alan üzerinde, 2 bin 988 iş yerini Bursamıza kazandıracağız. 19 farklı sektörde faaliyet gösteren 2 bin 988 işletmeyi aynı çatı altında toplayan ve 125 dükkanlık ilk etabı tamamlanan projenin ikinci etabında altyapı çalışmalarına ağırlık verilecek. İhalesi daha önce tamamlanan yol, köprü, dere ıslahı, arıtma tesisi, kanalizasyon, telekomünikasyon, fiber optik kablo, elektrik, su ve doğalgaz bağlantılarını içeren 126 milyon liralık çalışmaların temel atma töreni yarın gerçekleştirilecek." Büyük Sanayi Sitesi'nin kentin doğusunda eski  Ankara  yolunda, merkeze 17 kilometre uzakta yer aldığını kaydeden Turan, prefabrik yapılan birimlerin iki ve dört katlı tasarlandığı projede, her meslek grubunun üretim alanının yanında deposu, ıslak hacimlerinin bulunduğunu bildirdi. Sanayi sitesinin, sosyal donatıları ve esnafın ihtiyaçlarına cevap verecek yapısıyla büyük bir yerleşke niteliğine de sahip olacağını vurgulayan Turan, projede 35 ticari birime de yer verileceğini ifade etti. Turan, sitede bulunacak meslek grupları ve iş yeri sayılarını şöyle sıraladı: "Ayakkabıcılar 159, bıçakçılar 16, PVC ve camcılar 42, demirciler 480, elektrikçiler 78, gıdacılar 111, ısıtıcılar 136, matbaacılar 91, mobilyacılar 264, oto boyacılar 55, oto karoserciler 53, oto kauçukçular 123, oto tamirciler 515, oto yedek parçacılar 166, soğutucular 48, dokumacılar 325, işlemeciler 46, konfeksiyoncular 83, yat ve yat malzemeci imalatçıları 14."


Milliyet


Geri Dön