16 / 04 / 2024

TOKİ Bursa Hamitler'e 11 bin 300 başvuru!

TOKİ Bursa Hamitler'e 11 bin 300 başvuru!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Bursa Osmangazi Hamitler 2.etapta alt gelir grubuna inşa edilen 992 konuta 11 bin 300 başvuru geldi



Bursa Büyükşehir Belediyesinin, kentteki konut açığını kapatmak ve düşük gelirli vatandaşların uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olmasını sağlamak amacıyla Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile ortaklaşa olarak Hamitler toplu konut alanında yaptırılan 992 konut için 11 Mayısta başlayan başvurular sona erdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, eski Bıçakçılar Çarşısındaki müracaat merkezine, 11-29 Mayıs tarihleri arasında 11 bin 300 vatandaş başvurdu.

Halen inşaatı devam eden 992 konutun sahiplerini belirleyecek kuralar, noter ve Büyükşehir Belediyesi ile idari yetkililerin denetiminde 18 Haziranda çekilecek. Öncelikle şehit aileleri, maluller (terör malulleri) ile dul ve
yetimlerinin çekilişlerinin yapılacağı kuralarda, sırasıyla gaziler ve engellilerle diğer başvuru sahiplerinin kuraları da çekilecek.

Hamitler Alt Gelir Grubu Konut Projesi kapsamında F tipi 2 oda 1 salon olan, brüt 84,39 metre kare büyüklüğe sahip konutlar, 335 liradan başlayan taksitlerle satışa sunulacak.

Zorunlu yüzde 12 peşinatın dışında hak sahipleri, verecekleri peşinatlara göre belirlenen taksit miktarıyla en fazla 180 ay taksitle konutlarına sahip olabilecek. Hak sahiplerinden peşinatın yüzde 6'sı sözleşme tarihinde, diğer
yüzde 6'sı ise 3 ay sonra tahsil edilecek. Geriye kalan taksitleri konut teslimatını takip eden ayda başlayacak olan toplu konutlar, sözleşme tarihinden sonra 30 ay içerisinde tamamlanacak.


Geri Dön