19 / 04 / 2024

TOKİ Bursa'da gazeteciler için konut inşa ediyor!

TOKİ Bursa'da gazeteciler için konut inşa ediyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) işbirliğiyle Bursa-Osmangazi ilçesinin Yunuseli Mahallesinde Basın Mensupları için yapılan projenin inşaatı devam ediyor.



TOKİ, uygulamaya koyduğu projesi ile basın mensuplarını ekonomik koşullarda ev sahibi yapıyor. Projenin yapımı tamamlandığında çalışanlar kira öder gibi ev sahibi olabilecek.


Proje, içerisinde ticaret merkezi, cami, spor sahaları, oturma alanları, çocuk oyun alanları, meydan ve gezinti yolları ile yeni bir yaşam alanı barındırıyor. 'Mahalle Oluşturma' konseptiyle tasarlanan konut projesi, mimarisi ile sosyal donatılarından, çevre düzenlemelerine kadar bir bütün olarak inşa ediliyor.


Basın mensuplarının oturacağı 452 adet konut, 2+1 ve 3+1 şeklinde olacak. Projenin içerisinde 9 bin metrekarelik yeşil alan, 565 ağaç, 4 bin 59 çalı dikimi ile geniş peyzaj alanı bulunuyor. Yerel mimarinin hakim olduğu projeler geliştiren TOKİ, yeni projesinde Konut blokları, cami ve ticaret merkezi cephelerinde yöresel mimarinin özelliklerini vurguluyor. 


Türkiye


Geri Dön