25 / 04 / 2024

TOKİ Çaycuma Saltukova'da 256 dairenin kura çekimi yapıldı!

TOKİ Çaycuma Saltukova'da 256 dairenin kura çekimi yapıldı!

Zonguldak’ ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltuk ova beldesinde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), beldede yapımı tamamlanan 256 adet daire için noter huzurunda kura çekimi yapıldı...




Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), beldede yapımı tamamlanan 256 adet daire için noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Kura çekiminde daire sahibi olanlar kira öder gibi evlerine kavuşmanın heyecanını yaşadı.


Saltukova Belediyesi ve  TOKİ  tarafından yapılan 251 adet daire için beldede bulunan Çok Programlı Lisesi konferans salonunda kura çekimi yapıldı. Kura çekimine Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Çaycuma 1. Noterliği, TOKİ yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferans salonun tamamı dolarken ev sahibi olmak isteyen bazı vatandaşlar ise salona sığamayınca koridorlarda beklemek zorunda kaldı. Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü noter huzurunda yapılan daireler için ilk kurayı kendisi çekti. Başkan Düzlü zaman zaman her defasında kendi eliyle daire kavanozundan çektiğinde hep zemin katların çıkması salonda alkışlandı. Vatandaşların bazıları da çıkan isimlerinin ardından kendi dairelerini kendileri çekti. Kira öder gibi ev sahibi olmanın heyecanını yaşayan vatandaşlar heyecanlarını yakınlarıyla paylaştı. Ev sahibi hayali kuran bazı vatandaşlar ise dairelerini çocuklarına çektirdiler. Yapılan kurada ev sahibi olan Emrah Memiş, “Zamanında başvuru yaptım. Nihayet gerçekleşti. Çok mutluyum. Başvurayım dedim ve başvurdum. Herkese hayırlı olsun” dedi.


Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü de şunları söyledi:


“Beldemizde 1. Etap 120 konuttan sonra TOKİ ile yapmış olduğumuz işbirliği ile 2.Etap 256 konut için kura çekimi dolayısıyla vatandaşlarımızı davet ettik. Noter huzurunda bu çekilişimiz yapılıyor. Oldukça yapılan gayret ve çabalar sonucu bunların, imar ve arazi konularını ayarladıktan sonra bu konutlar oldu. Beldemiz geniş bir bölgedir. Sanayileşme sonucunda ileride çarpık kentleşme oluşmaması için şimdiden bunların tedbirlerini alarak kentleşmenin en önemli örneği olan altyapısı, kanalizasyonu, yolları, suyu ve elektriği ile toplu konutu yaptık ve devam ettiriyoruz. Niyetimiz bundan sonra bu çalışmaları devam ettirmek. Ben bu dairelerin vatandaşlarımıza, hak sahiplerine, hayırlı ve uğurlu olmasını dilerken, başta bölgemiz milletvekillerine, herkese, TOKİ’ye ve özellikle hükümetimize teşekkür ediyorum.”



Zonguldak Haber


Geri Dön