26 / 04 / 2024

TOKİ Celal Bayar Üniversitesi personeli için konut inşa edecek!

TOKİ Celal Bayar Üniversitesi personeli için konut inşa edecek!

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli yaptığı açıklamada, Celal Bayar Üniversitesi 'nin merkez kampüsünün Muradiye 'de olduğunu hatırlatarak, burayı 24 saat yaşanılabilir hale getirmeyi hedeflediklerini dile getirdi...



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) personeli için Muradiye Kampusunda konut yapılacak. 


CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli yaptığı açıklamada, üniversitenin merkez kampüsünün Muradiye'de olduğunu hatırlatarak, burayı 24 saat yaşanılabilir hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi. 

Kampus içinde 1000 ve 1500 kapasiteli iki ayrı yurt bulunduğunu kaydeden Pakdemirli, ayrıca herkesin faydalanması için 4 bin metrekare kapalı alana sahip bir alışveriş merkezinin de yapım aşamasında olduğunu ifade etti. 


Sağlık Ocağı gibi çalışacak Söz konusu merkez tamamlandığında buradan çeşitli şekillerde istifade edilebileceğini anlatan Pakdemirli, şunları kaydetti: "Aynı zamanda kampusumuzda mediko sağlık birimi de çalışacak statüye geldi, bir sağlık ocağı gibi çalışabilecek. Bu birimde hasta olan öğrencilerimiz, doktorlar tarafından muayene edilerek, bazı küçük tahlilleri de yapılabilecek şekilde planlanmaktadır. Kampüsümüzün 24 saat yaşanılabilir olması için, kapalı spor tesisimiz var. Ayrıca yeni kapalı yüzme havuzu inşaatımız devam ediyor. Kampus içerisinde oluşturulan merkezi bir araştırma laboratuvarımız ise tamamlanma aşamasına geldi, kısa süre içerisinde hizmet vermeye başlayacak. Bunun gibi kapalı ve açık spor tesisleri ve postanesi ile banka şubesi gibi, bir insan için gerekli birçok şeyi bulundurmak istiyoruz." Yakında, ihalesi yapılacak  TOKİ  ile görüşmeleri tamamladıklarını ve kampus içerisine çalışanlar için konut yapılacağını açıklayan Pakdemirli, şöyle devam etti: "Öğrencilerin dışında kampusumuzda çalışan personelimiz için de güzel bir haberimiz var. Orada TOKİ tarafından personelimiz için konut inşaatına başlamak üzere, artık orada da son aşamadayız, son yazışmalarımızı yapıyoruz. TOKİ yakın zamanda ihaleye çıkarak, CBÜ Muradiye Kampusu içerisinde 320 konut inşa edecek. Yapılan bu konutlar, TOKİ'nin belirlediği şartlar çerçevesinde personelimize satılacak." 2012 yılı sonlarında Bakanlar Kurulu kararıyla resmileşen Tekno Park'ın geçen süre içinde şirket kurulumunun tamamlandığını anlatan Pakdemirli, şirketin Manisa OSB'de faaliyet gösteren 5 büyük firma ile toplam 6 ortaklı olduğunu kaydetti. 


Yenigün İzmir


Geri Dön