26 / 04 / 2024

Toki Çeşme Konutları'na 2. etap müjdesi!

Toki Çeşme Konutları'na 2. etap müjdesi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, TOKİ'nin durdurulmadığını, çalışmaların devam ettiğini belirterek gelen talep doğrultusunda Çeşme'de ikinci etap konutların yapılacağı müjdesini verdi.



3 bin 100 tesis ile dünyada en fazla tesis açan Bakan olduğunu belirten Eroğlu, "Dünyada en fazla tesis açan Bakan unvanına sahibim. İSKİ'de 600 tane tesis açtım. Bakanlıklarda 2 bin 500 tesis açtım. 3 bin 100 tesis ile dünyada en fazla tesis açan kişiyim"dedi. 


22 yılda bitirebildikleri göleti 18 ayda yaptık Orman ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti  İzmir  Milletvekili adayı Veysel Eroğlu, seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.


Eroğlu, AK Parti Çeşme İlçe Başkanlığını ziyaret etti. 


Veysel Eroğlu, İlçe başkanlığındaki toplantının ardından dışarıda vatandaşlara seslendi. Eskiden bir göleti 45 milyon liraya yaptıklarını anlatan Eroğlu, "Bunlar arşiv var. İsteyen bakabilir. 30 metre yüksekliğindeki gölet sulaması hariç o dönemde 45 milyon liraya bitmiş. Çeşme'ye su getirmek için bir tane baraj bir tane de gölet yapacağız. Biz aynı göleti sulaması dahil 4.5 milyon lira bitiyoruz. 10'da bir maliyetine yapıyoruz. Onlar 22 yılda bitiriyorlar. Biz sulaması dahil aynı göleti 18 ayda bitiriyoruz. Fark burada. At binenin kılıç kuşananın. 


Bizim tecrübemiz var. İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır" diye konuştu. 

Dünyada en fazla tesis açan Bakan ünvanına sahip olduğunu ifade eden Eroğlu "İSKİ'de 600 tane tesis açtım. Bakanlıklarda 2 bin 500 tesis açtım. 3 bin 100 tesis ile dünyada en fazla tesis açan kişiyim. En çok ile su veren, baraj gölet inşa eden bakanım. Bu şeref bana ait. 


Bunu siz gurur d uyun diye söylüyorum. Bu milletin gururudur. 

Başarısıdır" dedi. Eskiden 77 şehirde su olmadığını hatırlatan Eroğlu, "Bu kardeşiniz bu şehirlerin su ihtiyaçlarını karşıladı. Büyük düşününce oluyor. Eşim hatırlar. Erenköy insanlar küvetlerini doldurur, maşrabayla idare edendi. Evdeki bidon sayısını hatırlamıyorum. İzmir'de de su yoktu su getirdik. Mardin'de, Siirte, Kars'ta, Çorum'da, Edirne'de su yoktu biz getirdik. Sinop, Mersin muhalefet partisinde olmasına rağmen suyu biz getirdik. Geçen yıl büyük bir kuraklık vardı. İzmir kuraklık yaşamadı. Bu çalışmakla oluyor. Biz İzmir'e büyük hizmetleri getireceğiz" şeklinde konuştu. 


Çeşme'de orman, doğa, yayla, av turizmini geliştireceklerini söyleyen Eroğlu, kuş gribi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında soru sorulması üzerine şöyle konuştu: "Sağlık Bakanlığımız bu konuda çok ciddi çalışma yapıyor. Gereken tedbirleri alıyor. Bildiğim kadarıyla önlenmiş durumda." Çeşme'deki yapılan ve yapımı devam eden rüzgar tribünlerinin ilçe turizmini tehdit ettiğinin belirtilmesi üzerine konuşan Eroğlu, "Doğru. Biz de bunu düşünerek özellikle milli parklarda kuş göçlerinin olduğu yerlerde bunlara izin vermiyoruz. Gelibolu gibi tarihi mekanlarda bunlara izin vermiyoruz. İzin verilmeyecek alanları belirledik Yerleşim alanlarına belli bir mesafesi var. Ormanlık alanlarda biz de bu hususlara azami derecede dikkat ediyoruz. Bu şekilde sizler de mahsurlu alanlar varsa bunları söylerseniz gereğini yaparız. Genelde bunun sahibi Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı. Bende ormanlık alanlarda verilecek izinlere itina ediyorum" dedi. 


Çeşme'de  TOKİ  konutları inşaatlarının durdurulup durdurulmadığının sorulması üzerine konuşan Eroğlu, "TOKİ inşaatları devam ediyor. TOKİ Başkanı ile yeni görüştüm. İsterseniz uygun bir yer varsa talep varsa TOKİ'yi buraya getiririz. İlçe Başkanımız takip etsin. TOKİ'den talep varsa ikinci kısım için talep varmış. İlçe Başkanımız çok çalışkan Alpaslan Bey. Birlikte TOKİ'yi buraya getireceğiz. Biz Aile olarak Çeşme'yi çok seviyoruz. Burada değerli dostlarımız var. 


Çeşme, İzmir'in en güzel ilçelerinden birisi. İnşallah sürekli geleceğiz. 

Ben İzmir'in Bakanı, vekili olarak değil de İzmir'in hizmetkarı olarak geliyorum. Ben dışarıda dolaşan biriyim. Benim için burası bile bakanlıktır. Sizlerle birlikte hep arazideyiz" dedi. 

Kara Reis Barajı'nin İzmir'e ve Çeşme'ye su getirecek baraj olacağını anlatan Eroğlu, "İzmit'e 106.5 kilometre mesafeden Gördes Barajı'ndan su getirdik. 


İhale edildi. Temel atarken de şu gün şu saat diye suyun geleceği saati de vereceğiz, âkında Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da geliyor. 


2019'a kadar nereye ne zaman yapacağımızı belirleyen Ege-Gep Projesi'ni açıklayacak. Bugün de çokönemli bir gün. Hidirelleziniz hayırlı olsun. Biz nereye gitsek bereket geliyor" diyerek sözlerini tamamladı. 

Gazetem Çeşme


Geri Dön