25 / 04 / 2024

TOKİ Çeşme Konutları'nda hata tespit edildi!

TOKİ Çeşme Konutları'nda hata tespit edildi!

İzmir'in Çeşme ilçesinin Reisdere mevkiinde yapımı son aşamaya gelen Toplu Konut İdaresi TOKİ konut projesi içindeki okulların yüksekliklerinin hatalı olduğu ortaya çıktı.



Geçtiğimiz yıllarda İzmir'in Çeşme ilçesinin Reisdere mevkiinde yapımı tartışmalarla başlayan ve sona yaklaşılan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konut projesi içindeki okulların yüksekliklerinin hatalı olduğu ortaya çıktı. 


Sona yaklaşılan konut projeleri devam ederken, ikinci etap içinde bulunan 32 derslikli ilköğretim okulu ile 32 derslikli lisenin planlardakinden yüksek yapıldığı ortaya çıktı. 

Maksimum yüksekliği 12.5 metre olması gereken inşaatlardan ilköğretim okulunun 13.5 metre, lisenin ise 13.2 metre yapıldığı belirlendi. 


NELER OLACAK? 

Toplamda 1.7 metrelik hata sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan bölgeye ilişkin imar planı değişikliği geldi. Bakanlık, kat sayısını 4 yaptı. 


Yeni yayınlanan planlar 1 ay boyunca askıda kalacak. İnşaatı bitme noktasına gelen okulların planlarına itiraz gelmesi ve bunların değerlendiremeden reddedilmesi durumunda süreç mahkemeye gidebilecek. 


Mahkemenin de proje aleyhinde bir karar vermesi durumunda olması gerekenden toplamda 1 metre 70 santim yüksek yapılan okulların 1 katının yıkımı gündeme gelebilecek. Neler yaşanacağı askı süresinin dolmasının ardından ortaya çıkacak. 


2+1 ve 3+1 olarak hazırlanan projeden hak sahibi olmak için toplam hane gelirinin 3 bin 200 liranın altında olması, hiç konutu olmama, 5 yıl Çeşme'de yaşıyor olma ya da ilçe nüfusa kayıtlı olma şartı aranıyor. 



Habertürk Egeli


Geri Dön