10 / 05 / 2024

TOKİ Çorum'a çim saha yapacak!

TOKİ Çorum'a çim saha yapacak!

1 ve 2 nolu sentetik çim sahaların modernizasyonu için beklenen hamle yapıldı. 2 nolu sahanın zemininin ve halısının yenilenmesi, 1 nolu sahanın ışıklandırma işlemlerinin bu ay içinde TOKİ'ye yapılacak Atletizm Pisti ihalesi ile birlikte yapılacak.




Yıkılacak yenisi yapılacak derken sürüncemede kalan 1 ve 2 nolu sentetik çim sahaların modernizasyonu için beklenen hamle yapıldı. 2 nolu sahanın zemininin ve halısının yenilenmesi, 1 nolu sahanın ışıklandırma işlemlerinin bu ay içinde TOKİ'ye yapılacak Atletizm Pisti ihalesi ile birlikte yapılacak.  Çorum futbolunun kalbi konumundaki 1 ve 2 nolu sentetik çim sahalar için düğmeye basıldı. 



Belediye tarafından mevcut tesislerin yerine modernlerin yapılması için yapılan görüşme ve ihaleler sonuçsuz kalınca yıkılma işlemi beklemeye alınan sahaların eksiklerinin giderilmesi ve modernize edilmesi için çalışmalar son aşamaya geldi. 


On yıl önce Çorum'un ilk semt sahası olarak hizmete açılan 2 nolu sentetik çim sahasının zemini komple yenilecek. Bozulan zemin düzenlemesi ve halının yenilenmesi için gerekli çalışmalar tamamlandı. 

Öte yandan 1 nolu sentetik çim sahanın ışıklandırılması içinde gerekli çalışmalar sürüyor. İki sahanın birden ışıklandırma yapılması için gerekli alt yapı hazırlıkları sürüyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bu iki sahanın eksiklerinin giderilmesi ihalesinin bu ay içinde yapılacak olan  TOKİ  Atletizm Pisti içinde yapılacağı öğrenildi. 


TOKİ Spor Salonu yanında yaptırılacak olan Atletizm Stadı ve pisti ihalesiyle birlikte 1 ve 2 nolu sentetik çim sahaların modernize edilmesi işiniııde yapılacağı ve yeni sezona yetiştirilmesi amaçlandığı belirtildi. 

Öle yandan 1 nolu sentetik çim saha portatif tribünün bulunduğu bölüme beton tribün ve altına soyunma odaları yapılmasının ise yerel imkanlarla yapılması planlanıyor. 


Çorum Hakimiyet


Geri Dön