29 / 03 / 2024

TOKİ 'den şehit annesine kurasız konut!

TOKİ 'den şehit annesine kurasız konut!

TOKİ, terör örgütü PKK 'nın 17 yıl önce kaçırdığı ve haber alınmayan Er Mehmet Karacan 'ın annesi Ayşe Teyze ve diğer şehit ailelerini Anneler Günü 'nde kurasız konut sahibi yaptı...



TÜRKİYE genelinde 500 bin konuta imza atan TOKİ, dar gelirli vatandaşlar için yaptıracağı sosyal konutları kura çekimiyle sahiplerine dağıttı.  TOKİ  'nin Trabzon Of 'ta yaptıracağı 240 konuta 10 katından fazla talep olunca yapılan kura sonucunda büyük heyecan yaşandı. Sosyal nitelikli konutların kura çekimi dün TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktar 'ın katılımıyla yapıldı. Bugüne kadar 81 il ve 800 ilçede 1952 şantiyede 493 bin 277 konut üreten TOKİ 'nin eski başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Erdoğan Bayraktar, baba ocağı Trabzon Of 'a ilk kez sosyal konut yapmanın mutluluğunu yaşadı. Of ilçe merkezinde Solaklı çakı kenarında inşaatına başlanan 240 konuta 10 kat fazla talep gelince kura yöntemine başvuruldu.

240 konuta 2 bin 517 kişi başvurdu

240 sosyal konut için Of nüfusuna kayıtlı ve ilçede oturan toplam 2 bin 517 kişi başvurdu. Başvuranlar arasında bulunan şehit, gazi ve engelli vatandaşlara ise öncelik tanındı. Üç şehit ailesi kuraya tabii tutulmadan satın alma hakkını elde ederken, başvuran 7 gaziden 3, 96 engelliden de üç kişiye öncelik tanındı. şžehit yakınları Ayşe Karaca, Hanife Kamiloğlu ve Ahmet Ekşi kürsüye davet edilerek dairelerini seçti. Fiyatları 53-65 bin TL arasında değişen dairelerin hak sahipleri yüzde 10 peşinatın ardından 15 yıl vadeyle ödemelerini yapacak. 2+1 modeliyle üretilecek dairelerin genişliği ise 75 metrekare olacak. 14 ay içerisinde tamamlanması taahhüt edilen konutların, yapımcı firmanın performansına göre yıl sonuna kadar bitirilebileceği ifade edildi.
Star/KEMAL GÜMÜşž


Geri Dön