28 / 03 / 2024

Toki Denizli Konutları 250 TL'lik taksitle!

Toki Denizli Konutları 250 TL'lik taksitle!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin ayda 250 lira taksitle 25 bin konut projesini açıklamasının ardından vatandaşlar, ön kayıt için Büyükşehir ile ilçe belediyelere akın etti, binlerce talep toplandı.



Ekonomi Bakanı ve AK Parti Denizli milletvekili adayı Nihat Zeybekci'nin "Denizli tarihinin en büyük hamlesi" başlığıyla duyurduğu 250 lira taksitle 25 bin konut projesi büyük ses getirdi. Konut açığının en büyük sorun olduğunu kaydeden Zeybekci, "Evi olmayan, evli ve çocuklu ailelere öncelik verilecek, aylık sabit 250 TL taksit hiç artmadan peşinatsız ev sahibi yapacağız" açıklaması üzerine dün Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale ve Merkez Efendi Belediyesi'ne başvurular başladı. Müracaatın belediyelere yapılacağını duyan vatandaşlar, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Merkezefendi ve Pamukkale belediyelerine koştu. Sabahın erken saatlerinden itibaren izdiham oluşturan vatandaşlardan öğle saatlerine kadar yaklaşık 1500 müracaatın geldiği ifade ediliyor. 



VATANDAŞI MUTLU EDECEK 

Denizlililer, en ucuz  TOKİ  evlerinin bile en az 10 bin lira peşinatı gerektirdiğini belirterek, bu proje sayesinde ev sahibi olabileceklerini ifade etti. Denizli Büyükşehir Belediyesi beyaz masada ilk kayıt formunu dolduran 66 yaşındaki emekli ve üç çocuk annesi Şenel Yılmaz, "Yıllardır Kayalık Caddesi üzerinde kirada oturuyorum. 250 TL taksitle ev verileceğini duyup koşarak buraya geldim. Formu doldurup teslim ettim. Kayıt yaptırmak bile büyük heyecan veriyor" diye görüş belirtti. Bakan Zeybekci'nin açıklamasını televizyon izleyerek belediyeye geldiğini anlatan 45 yaşındaki malulen emekli Hüseyin İlkay da, "250 TL taksit çok iyi. Ben emekliyim. Emekli maaşımla geçiniyorum. Ev sahibi olmak en büyük hayalim. Bu taksitle ve bu fırsatla bende ev sahibi olacağım" dedi. 32 yaşındaki 2 çocuk babası Şahin Çapan, "İl merkezinde yapılacak evlerden birini almak istiyorum. Şuan 350 liraya kirada kalıyorum. 250 TL taksitle ev sahibi olursam, her ay 100 TL cebimde kalacak ve kendi evimin sahibi olacağım. Kesin kayıtların bir an önce başlamasını evlerimizin temellerinin atılmasını sabırsızlıkla bekliyorum" diye konuştu. Denizli Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Arslan, kentin bu tür projelere aç olduğunu söyledi. Yapılacak toplu konutların, sadece konut yerine 'Nitelikli Konut' şekliyle yapılmasının ev sahibi olmak isteyenleri daha çok mutlu edeceğini belirten Arslan, "Denizli'de yıllardır bu tür bir toplu konut atağı bekleniyordu. Bakanımız bu müjdeyi verdi. Çok yerinde ve gerekli bir karar Denizli'nin bu konutlara ihtiyacı var. Bu proje Denizli'deki yüksek konut fiyatlarını ve yüksek kiraları da geriye çekecektir" dedi. Ekonomi Bakanı Zeybekci, konutların Merkezefendi, Pamukkale Honaz, Sarayköy sınırları içinde olacağını söylemişti. 



Sabah


Geri Dön