27 / 04 / 2024

TOKİ dönüşümde tarihi yapıyı koruyor!

TOKİ dönüşümde tarihi yapıyı koruyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, uyguladığı "yerinde kentsel dönüşüm projeleri" ile afetlere karşı riskli, ömrünü tamamlamış yapıların yerine, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyan projeleri hayata geçiriyor.




 Başbakanlık Toplu Konul İdaresi Başkanlığı (TOKİ), uyguladığı "yerinde kentsel dönüşüm projeleri" ile afetlere karşı riskli, ömrünü tamamlamış yapıların yerine, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyan projeleri hayata geçiriyor. 

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlıksız, afetlere karşı riskli, köhnemiş ve yapı ömrünü tamamlamış konut stoğunun, Türkiye'nin en önemli problemleri arasında yer aldığını söyledi. 

Bu konutların hem içinde yaşayanların mal ve can güvenliğini tehdit ettiğini hem de kentlerin sağlıklı gelişimlerini engellediğini belirten Turan, kentsel dönüşümde önceliğin yerinde dönüşüm olduğunu vurguladı. 

Proje alanında konut karşılığı anlaşma sağlanıp, taşınmazlarının yıkımı gerçekleştirilen hak sahiplerine kira yardımı yapıldığını anımsatan Turan, vatandaşlara kira yardımlarının yeni konutlar teslim edilinceye kadar sürdüğünü anlattı.


Son Dakika


Geri Dön