26 / 04 / 2024

TOKİ, Elazığ'a yaptıracağı konutun ihalesini tamamlamak üzere

TOKİ, Elazığ'a yaptıracağı konutun ihalesini tamamlamak üzere

TOKİ'nin Elazığ'da deprem bölgesinde yaptıracağı 1474 konutun ihalesini tamamlamak üzere olduğu bildirildi



Valilikten yapılan açıklamada, 8 Martta meydana gelen depremin etki alanı içerisinde olduğu tespit edilen Karakoçan, Kovancılar ve Palu ilçeleri ile bağlı belde, köy ve mezralarında Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünce yapılan ön hasar tespit çalışmaları yapıldığı hatırlatıldı. Orta, ağır ve yıkık durumda oldukları tespit edilen 4 bin 648 konutun, hak sahipliği için başlatılan yeniden ev yapma ve ev edindirme faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.

"Hasar tespiti yapılan mesken sahiplerinin konut tercihlerinin belirlenmesine" yönelik anket çalışması neticesinde ilçe ve diğer yerleşim yerlerinde toplam bin 668 vatandaşın tercihini TOKİ'den yana kullandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Vatandaşlarımızın tercihi ve  TOKİ  tarafından yapılan planlama sonucunda Kovancılar ilçe merkezinde 958, Okçular köyünde 140, Tabanözü köyünde 64, Palu ilçe merkezinde 312 olmak üzere 1474 konutun ihale aşamasına geldiği TOKİ tarafından açıklanmıştır. Bu yönde tercih yapan diğer vatandaşlarımız için de TOKİ'nin planlama çalışmaları sürmektedir.

Yine bu hak sahiplerinden anket çalışmalarında 1851 vatandaşımız 'Evini Yapana Yardım' seçeneğini tercih etmiş, 1129 vatandaşımız da değişik sebeplerden bir tercihte bulunmamıştır. Sayın Başbakanımızın emir ve talimatları üzerine Ramazan Bayramı'na yetişecek şekilde konutların bitirilmesi planlanmaktadır."
AA


Geri Dön