26 / 04 / 2024

TOKİ Elazığda 186 depremzedeyi evlerine kavuşturdu!

TOKİ Elazığda 186 depremzedeyi evlerine kavuşturdu!

Elazığda 8 Mart 2010da meydana gelen depremin ardından Palu ve Karakoçan ilçelerinde depremzede hak sahibi 186 kişi için yaptırılan konutların kurası çekildi



TOKİ tarafından depremin ardından depremzedeler için Palu Esentepe Mahallesinde yaptırılan 42 konutun kurası, Palu YİBO Spor Salonunda çekildi. 289 depremzedenin başvurduğu kura çekimi, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri ve noter huzurunda yapıldı. Kura sonucu Paludaki 42 depremzede yeni evlerine kavuştu.

Kurada adı çıkan vatandaşlar çok mutlu olduklarını belirterek, çıkmayanların da bir an önce evlerine kavuşması dileğinde bulundu. Vatandaşlar, "Allah devletten razı olsun. Yapılan evler güzel. Kurada çıkmayanlara da çıkmasını dileriz. Kirada oturuyorduk. Şimdi evimiz oldu çocuklarımızla rahatça oturacağız" dedi.

Karakoçanda 144 konut

Karakoçan ilçesinde de depremzedeler için  TOKİ  tarafından yaptırılan 144 konutun kurası Nuri Özaltın İlköğretim Okulu Toplantı Salonunda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri ve noter gözetiminde çekildi.

Kaymakam Cengiz Ünsal, 311 hak sahibinin katılacağı kurada TOKİ tarafından yapılan ve tamamlanan 144 adet konutun sahiplerinin belirleneceğini, kalan 167 kişinin ise hak sahipliliklerinin devam edeceğini söyledi. Ünsal, "Hak sahipleri için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Daha sonra Kaymakam Cengiz Ünsalın çektiği ilk kurada Yeşilbelen Köyünden İbrahim Olgunun adı çıktı. Olgun, ev sahibi olmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, kurada ilk olarak çıktığından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Öte yandan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, çekilen son kuralar dahil bugüne kadar hak sahiplerinden 2 bin 255ine konutlarının teslim edildiği, kalan hak sahiplerinden bir kısmı için de Valilik aracılığıyla yaptırılacak evlerin ihale edildiği, bu evlerin inşaatının sürdüğü belirtildi.

AA


Geri Dön