28 / 03 / 2024

TOKİ emekli konutlarında başvurular konut sayısını aştı!

TOKİ emekli konutlarında başvurular konut sayısını aştı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) başta emekliler olmak üzere düşük gelirliler için 250 lira taksitle satışa sunduğu konutlara emekliler yoğun ilgi gösteriyor.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) başta emekliler olmak üzere düşük gelirliler için 250 lira taksitle satışa sunduğu konutlara emekliler yoğun ilgi gösteriyor.  Ankara  ve Malatya’da kura ile satışa çıkarılan ve başvuruları devam eden konutlarda, başvurular ilk günlerde konut sayısını aştı. Karabük, Kastamonu ve Bartın’da emeklilerle bir araya gelerek konut edinimi konusunda bilgi veren  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, “Evi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Türkiye genelinde, başta konut sahibi olamamış büyüklerimizi ev sahibi yapmak için yoğun bir uğraş içindeyiz” dedi.  


Emeklilerin konut ihtiyacının karşılanması amacıyla satışa sunulan projelerden yüzde 25 oranında kontenjan ayrıldığını belirten Turan, ayrıca talep örgütlenmesi modeli ile Valilikler ve Belediyeler üzerinden emeklilerin konut sahibi yapıldığını ifade etti. Malatya’da 250 liradan başlayan taksitle 305’i alt gelir grubu, 778’i sosyal konut olmak üzere toplam bin 83 konut kura ile satışa çıkarıldı.Başkent Ankara’nın Mamak İlçesi Gülseren Mahallesi’nde kura ile satışa sunulan konutların taksitleri ise 341 liradan başlıyor.


Milliyet 




Geri Dön