24 / 04 / 2024

TOKİ emekliler için 18 ilde 3 bin 361 konutu satışa çıkaracak!

TOKİ emekliler için 18 ilde 3 bin 361 konutu satışa çıkaracak!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Emekliye İkinci Bahar Projesi" kapsamında hazırladıkları yeni kampanyayla 18 ilde 3 bin 361 konut satışı gerçekleştirileceğini bildirdi. TOKİ, 2+1 inşa edilecek konutlar için 14-31 Mart tarihleri arasında ön talep toplayacak.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, "Emekliye İkinci Bahar Projesi" kapsamında hazırladıkları yeni kampanyayla 18 ilde 3 bin 361 konut satışı gerçekleştirileceğini bildirdi.


Turan, yaptığı açıklamada, emeklilerin yüzünü güldürmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.


Piyasa koşullarında ev sahibi olamayan dar ve orta gelirli vatandaşların konut ihtiyacını karşılama konusunda yıllardır "bir dost eli" yaklaşımıyla hizmet verdiklerini belirten Turan, "Ülkemizin dört bir yanında, vatandaşlarımızın talep ve beklentilerine yanıt verebilmek için yoğun çaba ve çalışma içindeyiz. Ev hanımlarımızdan işçilerimize, meslek örgütlerinden emeklilere her yaş grubundan tüm kesimleri kucaklayan anlayışla konut üretimlerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.


Emekliye yüzde 25 kontenjan


Turan, "İkinci Bahar Projesi" ile ülkenin farklı kentlerinde aşamalı hayata geçirilen çalışmalardan, konut sahibi olmayan emekliler için yüzde 25 kontenjan ayrıldığını vurguladı.


Ayrıca "talep örgütlenmesi modeliyle" valilik ve belediyeler üzerinden emeklilerin talepleri alınarak yeni konut projelerinin hayata geçirildiğini anlatan Turan, şunları kaydetti:


"9-30 Aralık 2015'te, 17 ilde inşa edilecek 4 bin 340 konut için emeklilerimizin ön taleplerini aldık. Akabinde hak sahiplerini belirlemek amacıyla kura çekilişlerini gerçekleştirdik. Satışa sunduğumuz bu konutlara emeklilerimizin yoğun ilgisi oldu. Şimdi de 18 ilimizde hiç konut sahibi olamamış emeklilerimizden, 3 bin 361 konut için ön talep toplanacak."


Başvurular 14-31 Mart'ta


TOKİ, 2+1 inşa edilecek konutlar için ilgili bankalar aracılığıyla 14-31 Mart'ta ön talep toplayacak.


Ön talebin toplanacağı iller ve konut sayıları şöyle:


"Balıkesir Manyas 500,  Adana  Sarıçam 300, Aksaray merkez 300, Aksaray Güzelyurt 56, Kocaeli Kandıra 272, Eskişehir Tepebaşı 250, Kayseri Mimarsinan 250, Kastamonu merkez 200, Kastamonu Taşköprü 250, Bilecik Bozüyük 197, Hatay Reyhanlı 150, Çankırı Kurşunlu 150, Sivas İmranlı 121, Manisa Demirci 94, Kahramanmaraş Türkoğlu 75, Erzincan Çağlayan 44, Niğde Çiftlik 43, Bolu Mengen ve Poyrazköy 28, Burdur Çavdır 24, Edirne Lalapaşa 33, Edirne Süloğlu 24 konut."


Konut sahibi olmayanlar başvurabilecek 


Başvuracak emeklilerin, daha önce TOKİ'den konut almamış olması, başvuru sahibi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı ve mülkiyetli bağımsız bölüm veya konut bulunmaması, il sınırları içinde 1 yıldan az olmamak koşuluyla ikamet etmesi gerekiyor.


Emeklilere konut satışıyla ilgili ayrıntılı bilgiye "www.toki.gov.tr" internet adresindeki "emeklilere özel" bölümünden ulaşılabilecek.


AA




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, emekliye “İkinci Bahar Projesi" kapsamında 18 ilde 3 bin 361 konut satışının gerçekleştirileceği yeni bir kampanyayı müjdeledi.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan emekliye “İkinci Bahar Projesi" kapsamında 18 ilde 3 bin 361 konut satışının gerçekleştirileceği yeni bir kampanyayı müjdeledi. Turan “Emeklilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Geçen yılın sonunda emeklilerimiz için satışa sunduğumuz ve kuralarını çektiğimiz 17 ilimizde 4 bin 340 konuta yoğun ilgi gösterildi. Ayrıca farklı şehirlerimizde ürettiğimiz projelerimizden emeklilerimiz için yüzde 25 oranında kontenjan uygulamamız devam ediyor" dedi.


Piyasa koşullarında ev sahibi olması güç olan dar ve orta gelirli vatandaşlara konut ihtiyacını karşılamada yıllardır “bir dost eli" yaklaşımıyla hizmetlerin sürdürüldüğünü ifade eden  TOKİ  Başkanı Turan “Ülkemizin dört bir yanında, vatandaşlarımızın talep ve beklentilerine yanıt verebilmek için yoğun bir çaba ve çalışma içindeyiz. Ev hanımlarımızdan işçilerimize, meslek örgütlerinden emeklilere her yaş grubundan tüm kesimleri kucaklayan bir anlayışla konut üretimlerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.


EMEKLİYE YÜZDE 25 KONTENJAN


TOKİ Başkanı Turan, İkinci Bahar Projesi ile ülkemizin farklı şehirlerinde aşamalı olarak hayata geçirilen konut projelerinden konut sahibi olmayan emekliler için yüzde 25 kontenjan ayrıldığını, ayrıca talep örgütlenmesi modeli ile valilikler ve belediyeler üzerinden emeklilerin talepleri alınarak yeni konut projelerinin hayata geçirildiğini ifade etti. Turan, “9-30 Aralık 2015 tarihleri arasında 17 ilde inşa edilecek 4 bin 340 konut için emeklilerimizin ön taleplerini aldık ve akabinde hak sahibi olacakları belirlemek amacıyla kura çekilişlerini gerçekleştirdik. Satışa sunduğumuz bu konutlara emeklilerimizin yoğun ilgisi oldu. Şimdi de 18 ilimizde hiç konut sahibi olamamış emeklilerimiz için 3 bin 361 konut için ön talep toplanacak" diye konuştu.


BAŞVURULAR 14 -31 MART TARİHLERİ ARASINDA


14-31 Mart 2016 tarihlerinde ön talep toplanacak iller şöyle:

“Balıkesir - Manyas: 500 konut, Adana - Sarıçam: 300 konut, Aksaray Merkez: 300 konut, Aksaray - Güzelyurt: 56 konut, Kocaeli - Kandıra: 272 konut, Eskişehir - Tepebaşı: 250 konut, Kayseri - Mimarsinan: 250 konut, Kastamonu - Merkez: 200 konut, Kastamonu - Taşköprü: 250 konut, Bilecik - Bozüyük: 197 konut, Hatay - Reyhanlı: 150 konut, Çankırı – Kurşunlu: 150 konut, Sivas – İmranlı: 121 konut, Manisa - Demirci: 94 konut, Kahramanmaraş - Türkoğlu: 75 konut, Erzincan - Çağlayan: 44 konut, Niğde - Çiftlik: 43 konut, Bolu - Mengen - Poyrazköy: 28 konut, Burdur - Çavdır: 24 konut, Edirne - Lalapaşa: 33 konut, Edirne - Süloğlu: 24 konut."


TOKİ 2 artı 1 planında inşa edilecek konutlar için ilgili bankalar aracılığı ile 14- 31 Mart tarihlerinde ön talep toplayacak. Bu çerçevede emekliler kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedelle ilgili bankalara başvurularını gerçekleştirebilecekler. Ön taleplerin toplanmasının ardından başvuruların konutlardan fazla olması halinde “hak sahibi belirleme kurası" çekilerek, konutlardan almaya hak kazanan emekliler belirlenecek. Hak sahibi olamayan emeklilerin başvuru bedelleri kendilerine iade edilecek. Konut belirleme kurasının ardından da emekliler ile sözleşme imzalanacak.


KONUT SAHİBİ OLMAYANLAR BAŞVURABİLECEK


Başvuruda bulunacak emeklilerin daha önce TOKİ'den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Ayrıca hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması ve bir hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi de aranan şartlar arasında yer alıyor.



Yeni Şafak


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;


Başbakanlık Toplu konut İdaresi (TOKİ) geçen yıl başlattığı, emeklilere ev kotası uygulamasını hızlandırdı. İkinci Bahar Projesi ismi verilen planlama kapsamında TOKİ’nin gerçekleştirdiği projelerde emekliler için yüzde 25 oranında kota ayrılıyor ve bu yüzde 25’lik kısım için başvuran emekliler arasından kura çekiliyor. Projenin ilk aşamasında emeklilere 17 şehirde 4 bin 340 konut satışı gerçekleştirilirken projenin ikinci adımı olarak 18 şehirde 3 bin 361 konut daha satışa sunulacak. Proje kapsamındaki şehirler arasında henüz İstanbul yer almıyor.


Talep topluyor

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, ülkenin farklı şehirlerinde aşamalı olarak hayata geçirilen konut projelerinden konut sahibi   olmayan emekliler için yüzde 25 kontenjan ayrıldığını, ayrıca talep örgütlenmesi modeli ile valilikler ve belediyeler üzerinden emeklilerin talepleri alınarak yeni konut projelerinin hayata geçirildiğini ifade etti. Turan, “Emeklilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Geçen yılın sonunda emeklilerimiz için satışa sunduğumuz ve kuralarını çektiğimiz, 17 ilimizde 4 bin 340 konuta yoğun ilgi gösterildi. Ayrıca farklı şehirlerimizde ürettiğimiz projelerimizden emeklilerimiz için yüzde 25 oranında kontenjan uygulamamız devam ediyor” dedi.


Ön talep martta

TOKİ, 2+1 planında inşa edilecek konutlar için ilgili bankalar aracılığı ile 14-31 Mart tarihlerinde ön talep toplayacak. Ön taleplerin toplanmasının ardından başvuruların, konutlardan fazla olması halinde, ‘hak sahibi belirleme kurası’ çekilerek konutları almaya hak kazanan emekliler belirlenecek. 14-31 Mart 2016 tarihlerinde TOKİ’nin ön talep toplanacağı iller ve konut sayıları ise şöyle: Balıkesir - Manyas: 500 konut, Adana - Sarıçam: 300 konut, Aksaray: 300 konut, Kocaeli - Kandıra: 272 konut, Eskişehir -  Tepebaşı: 250 konut, Kayseri - Mimarsinan: 250 konut, Kastamonu - Merkez: 200 konut, Kastamonu - Taşköprü: 250 konut, Bilecik  Bozüyük: 197 konut, Hatay - Reyhanlı: 150 konut, Çankırı - Kurşunlu: 150 konut, Sivas - İmranlı: 121 konut, Manisa - Demirci: 94 konut, Kahramanmaraş - Türkoğlu: 75 konut, Aksaray - Güzelyurt: 56 konut, Erzincan - Çağlayan: 44 konut, Niğde - Çiftlik: 43 konut,  Bolu - Mengen Poyrazköy: 28 konut, Burdur - Çavdır: 24 konut, Edirne - Lalapaşa: 33 konut, Edirne - Süloğlu: 24 konut.”


Piyasa koşullarında ev sahibi olması güç olan dar ve orta gelirli vatandaşlar konut ihtiyacını karşılamak için çalıştıklarını belirten Başkan Turan, “Ülkemizin dört bir yanında, vatandaşlarımızın talep ve beklentilerine yanıt verebilmek için yoğun bir çaba ve çalışma içindeyiz. Ev hanımlarımızdan işçilerimize, meslek örgütlerinden emeklilere, her yaş grubundan tüm kesimleri kucaklayan bir anlayışla konut üretimlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.  


Siteyi de emekliye ayırdı!

Başvuruda bulunacak emeklilerin daha önce TOKİ’den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı gayrimenkul bulunmaması, hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması gibi koşullar yer alıyor. Ayrıca TOKİ, emeklilerin konut satışıyla ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşması için  www.toki.gov.tr web adresinde ‘Emeklilere Özel’ bölümünü de hayata geçirdi.


Milliyet 





Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyler yer aldı:



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, emekliye "İkinci Bahar Projesi" kapsamında 19 ilde 3 bin 361 konut satışının gerçekleştirileceği yeni bir kampanyayı müjdeledi. Turan, "Emeklilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Geçen yılın sonunda 17 ilimizde emeklilerimiz için satışa sunduğumuz ve kuralarını çektiğimiz 4 bin 340 konuta yoğun ilgi gösterildi. Ayrıca farklı şehirlerimizde ürettiğimiz projelerimizden emekliler için yüzde 25 oranında kontenjan uygulamamız devam ediyor" dedi. Piyasa koşullarında ev sahibi olması güç olan dar ve orta gelirli vatandaşların konut ihtiyacını karşılamada yıllardır "bir dost eli" yaklaşımıyla hizmetlerin sürdürüldüğünü ifade eden Turan, "Ülkemizin dört bir yanında, vatandaşlarımızın talep ve beklentilerine yanıt verebilmek için yoğun bir çaba ve çalışma içindeyiz" diye konuştu. 


YÜZDE 25 KONTENJAN 

Turan, İkinci Bahar Projesi ile Türkiye'nin farklı şehirlerinde aşamalı olarak hayata geçirilen konut projelerinden konut sahibi olmayan emekliler için yüzde 25 kontenjan ayrıldığını, ayrıca talep örgütlenmesi modeli ile valilikler ve belediyeler üzerinden emeklilerin talepleri alınarak yeni konut projelerinin hayata geçirildiğini ifade etti. 9 ilde hiç konut sahibi olamamış emekliler için 3 bin 361 konut için ön talep toplanacağını belirten Turan, "Ön talep 14-31 Mart 2016 tarihlerinde toplanacak" diye konuştu. 


Sabah


Bu haber Takvim Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Emekliye ev müjdesi TOKİ Başkanı Ergün Turan, emekliye 'İkinci Bahar Projesi' kapsamında 18 ilde 3 bin 361 konut satışının gerçekleştirileceği yeni bir kampanyayı müjdeledi. Turan, "Emeklilerimiz için sunduğumuz 17 ilimizde 4 bin 340 konuta yoğun ilgi oldu. Şimdi de 18 ilimizde hiç konut sahibi olamamış emeklilerimiz için 3 bin 361 konut için ön talep toplanacak" dedi. Bu iller şöyle: "Balıkesir, Adana, Aksaray, Kocaeli, Eskişehir, Kayseri, Kastamonu, Bilecik, Hatay, Çankırı, Sivas, Manisa, Kahramanmaraş, Erzincan, Niğde, Bolu, Burdur, Edirne."



Takvim






Bu haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, “Emekliye İkinci Bahar Projesi” kapsamında hazırladıkları yeni kampanyayla 18 ilde 3 bin 361 konut satışı gerçekleştirileceğini bildirdi



Ön talepler 14-31 Mart'ta toplanacak. Emekliler için yeni projeler gerçekleştireceklerini açıklayan Turan, şunları söyledi: “Tüm kesimleri kucaklayan anlayışla konut üretimlerimizi sürdürüyoruz. Şimdi de 18 ilimizde hiç konut sahibi olamamış emeklilerimizden, 3 bin 361 konut için ön talep toplanacak.”

BAŞVURULAR 14-13 MART'TA

TOKİ, 2+1 inşa edilecek konutlar için ilgili bankalar aracılığıyla 14-31 Mart'ta ön talep toplayacak. Ön talebin toplanacağı iller ve konut sayıları şöyle: “Balıkesir Manyas 500, Adana Sarıçam 300, Aksaray merkez 300, Aksaray Güzelyurt 56, Kocaeli Kandıra 272, Eskişehir Tepebaşı 250, Kayseri Mimarsinan 250, Kastamonu merkez 200, Kastamonu Taşköprü 250, Bilecik Bozüyük 197, Hatay Reyhanlı 150, Çankırı Kurşunlu 150, Sivas İmranlı 121, Manisa Demirci 94, Kahramanmaraş Türkoğlu 75, Erzincan Çağlayan 44, Niğde Çiftlik 43, Bolu Mengen ve Poyrazköy 28, Burdur Çavdır 24, Edirne Lalapaşa 33, Edirne Süloğlu 24 konut.”

EVİ OLMAYAN BAŞVURABİLECEK

Başvuracak emeklilerin, daha önce TOKİ'den konut almamış olması, başvuru sahibi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı ve mülkiyetli bağımsız bölüm veya konut bulunmaması, il sınırları içinde 1 yıldan az olmamak koşuluyla ikamet etmesi gerekiyor. Emeklilere konut satışıyla ilgili ayrıntılı bilgiye “www.toki.gov.tr” internet adresindeki “emeklilere özel” bölümünden ulaşılabilecek.


Yeni Şafak



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Emekliye ikinci baharlarını yaşatan TOKİ’den 18 ilde 3 bin 361 konut müjdesi geldi. Geçen yıl sonunda satışa sunulan 17 ilde 4.300 konuta yoğun ilgi gösterildiğini belirten TOKİ Başkanı Turan “Emeklimizin yüzünü güldürmek istiyoruz” dedi.


Emekliye 18 ilde 3.361 konut 

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), emeklilere sunduğu uygun konut üretimini 18 ilde daha devam ettiriyor. ‘Emekliye ikinci baharlarını yaşatacağız’ sloganıyla konut üretiminde toplumun bu kesimine yönelik çalışmalarını hızlandıran TOKİ, 17 ilde hayata geçirdiği 4 bin 340 konuta yoğun ilgi sonrası şimdi de 18 ilde 3 bin 361 adet konut üretecek. Emekliye ‘İkinci Bahar Projesi’ kapsamında 18 ilde 3.361 konut satışının gerçekleştirileceği yeni bir kampanyayı müjdeleyen TOKİ Başkanı Başkanı M. Ergün Turan “Emeklilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Geçen yılın sonunda emeklilerimiz için satışa sunduğumuz ve kuralarını çektiğimiz, 17 ilimizde 4.340 konuta yoğun ilgi gösterildi. Ayrıca farklı şehirlerimizde ürettiğimiz projelerimizden emeklilerimiz için yüzde 25 oranında kontenjan uygulamamız devam ediyor” diye konuştu.   


‘BİR DOST ELİ’ 


Piyasa koşullarında ev sahibi olması güç olan dar ve orta gelirli vatandaşların konut ihtiyacını karşılamada yıllardır ‘bir dost eli’ yaklaşımıyla hizmetlerini sürdürdüklerini ifade eden Turan “Ülkemizin dört bir yanında, vatandaşlarımızın talep ve beklentilerine yanıt verebilmek için yoğun bir çaba ve çalışma içindeyiz. Ev hanımlarımızdan işçilerimize, meslek örgütlerinden emeklilere, her yaş grubundan tüm kesimleri kucaklayan bir anlayışla konut üretimlerimizi sürdürüyoruz” dedi. TOKİ Başkanı Turan, İkinci Bahar Projesi ile ülkemizin farklı şehirlerinde aşamalı olarak hayata geçirilen konut projelerinden konut sahibi olmayan emekliler için yüzde 25 kontenjan ayrıldığını, ayrıca talep örgütlenmesi modeli ile valilikler ve belediyeler üzerinden emeklilerin talepleri alınarak yeni konut projelerinin hayata geçirildiğini ifade etti. Turan Önceki satışa sundukları konutlara emeklilerin  yoğun ilgisi olduğunu belirterek “ TOKİ, 2+1 planında inşa edilecek konutlar için ilgili bankalar aracılığı ile 14- 31 Mart tarihlerinde ön talep toplayacak. Bu çerçevede emekliler, kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedel ile ilgili bankalara başvurularını gerçekleştirebilecekler” diye konuştu.


14 MARTTA ÖN TALEP BAŞLIYOR


Ön talep toplanacak iller şöyle: “Balıkesir - Manyas: 500,  Adana - Sarıçam: 300, Aksaray: 300  Kocaeli - Kandıra: 272, Eskişehir - Tepebaşı: 250 konut, Kayseri - Mimarsinan: 250 konut, Kastamonu - Merkez: 200 konut, Kastamonu - Taşköprü: 250 konut, Bilecik - Bozüyük: 197 konut, Hatay - Reyhanlı: 150 konut, Çankırı - Kurşunlu:150 konut, Sivas - İmranlı:121 konut, Manisa - Demirci: 94 konut, Kahramanmaraş - Türkoğlu: 75 konut, Aksaray - Güzelyurt: 56 konut, Erzincan - Çağlayan: 44 konut, Niğde - Çiftlik: 43 konut,  Bolu - Mengen - Poyrazköy: 28 konut, Burdur - Çavdır: 24 konut, Edirne - Lalapaşa: 33 konut, Edirne - Süloğlu: 24 konut.


Star



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Toplu Konut İdaresi (TOKİ), konut sahibi olamayan emekliler için 18 ilde konut satışı yapacağını müjdeledi 


TOKİ emekliye "İkinci Bahar Projesi" kapsamında 18 ilde 3 bin 361 konut satışının gerçekleştirileceğim açıkladı. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, İkinci Bahar Projesi ile Türkiye'nin farklı şehirlerinde aşamalı olarak hayata geçirilen konut projelerinden konut sahibi olmayan emekliler için yüzde 25 kontenjan ayrıldığım, ayrıca talep örgütlenmesi modeli ile valilikler ve belediyeler üzerinden emeklilerin talepleri alınarak yeni konut projelerinin hayata geçirildiğini ifade etti. 


Konut satışından faydalanmak isteyen emekliler 14-31 Mart tarihlerinde bankalara gidip, kimlik kartlarını göstererek ön talep için 500 lira ödeyecek. Toplanan ön taleplerin ardından, başvuruların konutlardan fazla olması halinde "hak sahibi belirleme kurası" çekilerek, konutlardan almaya hak kazanan emekliler belirlenecek. Hak sahibi olamayan emeklilerin başvuru bedelleri kendilerine iade edilecek. Konut belirleme kurasının ardından da emekliler ile sözleşme imzalanacak. 


İste başvuru yapılacak iller;

Balıkesir, Adana, Aksaray, Kocaeli, Eskişehir, Kayseri, Kastamonu, Bilecik, Hatay, Çankırı, Sivas, Manisa, Kahramanmaraş, Erzincan, Niğde, Bolu, Burdur, Edirne. 


Bugün



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, emekliye "İkinci Bahar Projesi" kapsamında 18 şehirde 3361 konut satışının gerçekleştirileceğini söyledi. Turan, "Emeklilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Geçen yılın sonunda emeklilerimiz için satışa sunduğumuz ve kuralarını çektiğimiz, 17 ilimizde 4340 konuta yoğun ilgi gösterildi. Aynca farklı şehirlerimizde ürettiğimiz projelerimizden emeklilerimiz için yüzde 25 oranında kontenjan uygulamamız devam ediyor" dedi. TOKİ, 2+1 planında inşa edilecek konutlar için ilgili bankalar aracılığı ile 14-31 Mart tarihlerinde ön talep toplayacak. Bu çerçevede emekliler kimlik kartlarım gösterip, 500 lira bedel ile ilgili bankalara başvurularım gerçekleştirebilecek. 


KURA ÇEKİMİ YAPILACAK 

Hak sahibi olamayan emeklilerin başvuru bedelleri kendilerine iade edilecek. Konut belirleme kurasının ardından da emeklilerle sözleşme imzalanacak. Başvuranların konut sahibi olmamaları gerekiyor. Aynca hanehalkı gelirinin en fazla net 3200 lira olması ve bir hanehalkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi de aranan şartlar arasında. 


Sözcü




Haber Milliyet  Ankara  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, "Emekliye ikinci Bahar Projesi" kapsamında hazırladıkları yeni kampanyayla 18 ilde 3 bin 361 konut satışı gerçekleştirileceğini bildirdi. 


Turan, emeklilerin yüzünü güldürmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Piyasa koşullarında ev sahibi olamayan dar ve orta gelirli vatandaşların konut ihtiyacını karşılama konusunda yıllardır "bir dost eli" yaklaşımıyla hizmet verdiklerini belirten Turan, "Ülkemizin dört bir yanında, vatandaşlarımızın talep ve beklentilerine yanıt verebilmek için yoğun çaba ve çalışma içindeyiz. 


Ev hanımlarımızdan işçilerimize, meslek örgütlerinden emeklilere her yaş grubundan tüm kesimleri kucaklayan anlayışla konut üretimlerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu. Turan, "İkinci Bahar Projesi" ile ülkenin farklı kentlerinde aşamalı hayata geçirilen çalışmalardan, konut sahibi olmayan emekliler için yüzde 25 kontenjan ayrıldığını vurguladı. Ayrıca "talep örgütlenmesi modeliyle" valilik ve belediyeler üzerinden emeklilerin talepleri alınarak yeni konut projelerinin hayata geçirildiğini anlatan Turan, şunları kaydetti: "9-30 Aralık 2015'te, 17 ilde inşa edilecek 4 bin 340 konut için emeklilerimizin ön taleplerini aldık. Akabinde hak sahiplerini belirlemek amacıyla kura çekilişlerini gerçekleştirdik. Satışa sunduğumuz bu konutlara emeklilerimizin yoğun ilgisi oldu. Şimdi de 18 ilimizde hiç konut sahibi olamamış emeklilerimizden, 3 bin 361 konut için ön talep toplanacak. 


TOKİ, 2+1 inşa edilecek konutlar ilgili bankalar aracılığıyla 14-31 ön talep toplayacak. 



Milliyet Ankara




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Emeklinin ev hayali gerçek oluyor. Toplu Konut idaresi (TOKİ) 250 liradan başlayan taksitlerle sunduğu konut projelerini genişletiyor. 19 il daha projeye dahil olacak. Emekli kira öder gibi ev sahibi olacak.


İkinci baharı yaşatacak 


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, emekliye 'ikinci Bahar Projesi' kapsamında 19 ilde 3361 konut satışmm gerçekleştirileceği yeni bir kampanyayı müjdeledi. Turan, "Emeklilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Geçen yılın sonunda emeklilerimiz için satışa sunduğumuz ve kuralarını çektiğimiz, 17 ilimizde 4 bin 340 konuta yoğun ilgi gösterildi. Ayrıca farklı şehirlerimizde ürettiğimiz projelerimizden emeklilerimiz için yüzde 25 oranında kontenjan uygulamamız devam ediyor" dedi. 


Ülkenin dört bir yanında 


Piyasa koşullarında ev sahibi olması güç olan dar ve orta gelirli vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşüamada yıllardır 'bir dost eli' yaklaşımıyla hizmetlerin sürdürüldüğünü ifade eden TOKÎ Başkanı Turan, "Ülkemizin dört bir yanında, vatandaşlarımızın talep ve beklentilerine yanıt verebilmek için yoğun bir çaba ve çalışma içindeyiz. Ev kadınlarımızdan işçilerimize, meslek örgütlerinden emeklilere, her yaş grubundan tüm kesimleri kucaklayan bir anlayışla konut üretimlerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu. 


Yüzde 25'i emekliye 


Ergün Turan, 'İkinci Bahar Projesi' ile ülkemizin farklı şehirlerinde aşamalı olarak hayata geçirilen konut projelerinden konut sahibi olmayan emekliler için yüzde 25 kontenjan ayırdıklarını söyledi. Turan, ayrıca talep örgütlenmesi modeli ile valilikler ve belediyeler üzerinden emeklilerin talepleri alınarak yeni konut projelerinin hayata geçirildiğini ifade etti. 


Konutlar 2+1 olacak 


TOKİ, 2+1 planında inşa edilecek konutlar için ilgili bankalar aracılığı ile 14-31 Mart tarihlerinde ön talep toplayacak. Bu çerçevede emekliler kime kartlarını gösterip, 500 lira bedel ile ilgili bankalara başvuracak. Ön taleplerin toplanmasının ardından başvuruların, konutlardan fazla olması halinde hak sahibi belirleme kurası çekilerek konutlardan almaya hak kazanan emekliler belirlenecek. Hak sahibi olamayan emeklilerimizin başvuru bedelleri kendilerine iade edilecek. Konut belirleme kurasının ardından da sözleşme imzalanacak. 



Posta



Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı;


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, 'Emekliye İkinci Bahar Projesi' kapsamında hazırladıkları yeni kampanyayla 18 ilde 3 bin 361 konut satışı gerçekleştirileceğini bildirdi. Turan, yaptığı açıklamada, emeklilerin yüzünü güldürmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Piyasa koşullarında ev sahibi olamayan dar ve orta gelirli vatandaşların konut ihtiyacını karşılama konusunda yıllardır 'bir dost eli' yaklaşımıyla hizmet verdiklerini belirten Turan, "Ev hanımlarımızdan işçilerimize, meslek örgütlerinden emeklilere her yaş grubundan tüm kesimleri kucaklayan anlayışla konut üretimlerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu. Turan, "9-30 Aralık 2015'te, 17 ilde inşa edilecek 4 bin 340 konut için emeklilerimizin ön taleplerini aldık" diye konuştu. 


Hangi iller var? 

ÖN talebin toplanacağı iller ve konut sayıları şöyle: "Balıkesir Manyas 500, Adana Sarıçam 300, Aksaray merkez 300, Aksaray Güzelyurt 56, Kocaeli Kandıra 272, Eskişehir Tepebaşı 250, Kayseri Mimarsinan 250, Kastamonu merkez 200, Kastamonu Taşköprü 250, Bilecik Bozüyük 197, Hatay Reyhanlı 150, Çankırı Kurşunlu 150, Sivas İmranlı 121, Manisa Demirci 94, Kahramanmaraş Türkoğlu 75, Erzincan Çağlayan 44, Niğde Çiftlik 43, Bolu Mengen ve Poyrazköy 28, Burdur Çavdır 24, Edirne Lalapaşa 33, Edirne Süloğlu 24 konut." 


Akşam 


Haber Takvim'de şu şekilde yer aldı;



TOKİ Başkanı Ergün Turan, emekliye 'İkinci Bahar Projesi' kapsamında 18 ilde 3 bin 361 konut satışının gerçekleştirileceği yeni bir kampanyayı müjdeledi. Turan, "Emeklilerimiz için sunduğumuz 17 ilimizde 4 bin 340 konuta yoğun ilgi oldu. Şimdi de 18 ilimizde hiç konut sahibi olamamış emeklilerimiz için 3 bin 361 konut için ön talep toplanacak" dedi. Bu iller şöyle: "Balıkesir, Adana, Aksaray, Kocaeli, Eskişehir, Kayseri, Kastamonu, Bilecik, Hatay, Çankırı, Sivas, Manisa, Kahramanmaraş, Erzincan, Niğde, Bolu, Burdur, Edirne."



Takvim 


Haber Taraf'ta şu şekilde yer aldı;


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, emekliye "İkinci Bahar Projesi" kapsamında 18 ilde 3.361 konut satışının gerçekleştirileceği yeni bir kampanyayı müjdeledi. Turan, "Emeklilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Geçen yılın sonunda emeklilerimiz için satışa sunduğumuz ve kuralarını çektiğimiz, 17 ilimizde 4.340 konuta yoğun ilgi gösterildi. Ayrıca farklı şehirlerimizde ürettiğimiz projelerimizden emeklilerimiz için yüzde 25 oranında kontenjan uygulamamız devam ediyor." dedi. 


Taraf




Haber Güneş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



TOKİ’nin emekliler ve dar gelirliler için 18 ilde hayata geçirilecek olan dev kampanya için düğmeye basılıyor. 3 bin 361 konut için ön talep başvuruları 14 Mart'ta başlıyor. 


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, emeklilere “İkinci Bahar Projesi” kapsamında 18 ilde 3.361 konut satışının gerçekleştirileceği yeni bir kampanyanın müjdesini verdi. Geçen yılın sonunda 17 ilde başlatılan 4 bin 340 konut için yoğun talep olduğunu söyleyen TOKİ Başkanı Turan ,”Emeklilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Satışa sunduğumuz ve kuralarını çektiğimiz, 17 ilimizde 4.340 konuta yoğun ilgi gösterildi.” dedi. 


‘HER KESİMİ KUCAKLIYORUZ’ 


Piyasa koşullarında ev sahibi olması güç olan dar ve orta gelirli vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılamada yıllardır “bir dost eli” yaklaşımıyla hizmetlerin sürdürüldüğünü ifade eden TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, “Ev hanımlarımızdan işçilerimize, meslek örgütlerinden emeklilere, her yaş grubundan tüm kesimleri kucaklayan bir anlayışla konut üretimlerimizi sürdürüyoruz.” diye konuştu. 


EMEKLİYE KONTENJAN

 

18 ilde başlatılacak projeye başvurular için son 10 gün. Her kampanyada olduğu gibi bu konutlarda da emekliler unutulmadı. TOKİ Başkanı, 3 bin’in üzerindeki konutlarda, emeklilere %25 kontenjan ayırdıklarını ifade etti. TOKİ Başkanı Turan, İkinci Bahar Projesi ile ülkemizin farklı şehirlerinde aşamalı olarak hayata geçirilen konut projelerinde,  ev sahibi olmayanların öncelikli olduğunu belirtti. 


Evi olmayanlar başvurabilecek


Başvuruda bulunacak emeklilerin daha önce TOKİ’den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerekiyor. Ayrıca hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması ve bir hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi de aranan şartlar arasında yer alıyor. 


TOKİ, 2+1 planında inşa edilecek konutlar için ilgili bankalar aracılığı ile 14 – 31 Mart tarihlerinde ön talep toplayacak.


BAŞVURUDA KİMLİK YETERLİ


Bu çerçevede emeklilerimiz kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedel ile ilgili bankalara başvurularını gerçekleştirebilecekler. Ön taleplerin toplanmasının ardından başvuruların, konutlardan fazla olması halinde “hak sahibi belirleme kurası” çekilerek konutlardan almaya hak kazanan emekliler belirlenecek.



Güneş


Geri Dön