19 / 04 / 2024

TOKİ emekliler için 550 bin konut inşa edecek!

TOKİ emekliler için 550 bin konut inşa edecek!

TOKİ, milyonlarca emekli ve dar gelirli gruplar için harekete geçti. 9 yılda, 250 lira aylık taksitle alınabilecek 550 bin konut inşa edilecek.



TOKİ, heryıl inşa ettiği binlerce konut ile ev sahibi olamayanları ucuz fiyatlarla ev sahibi yapıyor.


TOKİ, milyonlarca emekli ve dar gelirli gruplar için harekete geçti. 9 yılda, 250 lira aylık taksitle alınabilecek 550 bin konut inşa edilecek. 


BU yıl emekli, işçi ve dar gelirli gruplara müjdeler ardı ardına geliyor. Başbakan Davutoğlu'nun konut müjdesinin ardından, her yıl binlerce kişiye sevince boğan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) emekli, işçi ve dar gelirli gruplar için 250 lira taksit ve 240 ay vadeye varan olanaklarla satılacak 550 bin yeni konut için harekete geçti.  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, yapılacak 550 bin konut hakkında bilgiler verdi. 


HERYIL 60 BİN KONUT 


Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı 250 lira taksit ve 240 ay vadeli evlerin önümüzdeki haftadan itibaren vatandaşa sunulacağını belirten Turan, "Yeni dönemde, Başbakanımızın bize hedef gösterdiği, başta emekli vatandaşlarımız olmak üzere 250 lira taksitle ve 240 ay vade ile alt gelir grubuna yönelik konutlarımızı önümüzdeki haftadan itibaren arz edeceğiz" dedi. Turan, başta emekliler olmak üzere, alt gelir grubuna yönelik 200 bin konutu Anadolu'nun birçok yerinde inşa edeceklerin^öyledi. Alt gelir grubundaki vatandaşların konuta yönelik tasarrufları olduğunu belirten BaşkanTuran, "Dolayısıyla onlar için söylüyorum, emekli, memur, işçi vatandaşlarımız şimdiden hazırlıklarını yapsınlar, inşallah her yıl 60 bine yakın konut arz edeceğiz" diye konuştu. 

2 milyon kişi yaşayacak 


TOKİ'nin 9 yılda üreteceği konutlarda yaklaşık olarak 2 milyon dar gelirli vatandaş yaşacak. TOKİ'nin kuruluş amacının konuta erişmekte zorlanan vatandaşları konut sahibi yapmak olduğu hatırlatan Turan, şöyle dedi: Önümüzdeki 8-9 yıl içerisinde alt ve orta gelir grubuna yönelik asgari 550 bin konut daha üreteceğiz. 


Güneş


Geri Dön