19 / 04 / 2024

TOKİ Emeklilere İkinci Bahar Projesi meclis gündeminde!

TOKİ Emeklilere İkinci Bahar Projesi meclis gündeminde!

TOKİ Emeklilere İkinci Bahar Projesi Kampanyasından emekliler, dar gelirliler ve ev hanımlarının yararlanıp yararlandırılmayacağı meclis gündeminde. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TOKİ emekli konut kampanyasını Ahmet Davutoğlu'na sordu.



Ankara Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök,  TOKİ  tarafından yürütülen emeklileri konut sahibi yapma kampanyalarından emeklilerin yararlanma oranını Başbakan Ahmet Davutoğlu"na sordu.

 

Gök yürütülen kampanyada toplam 35 ilin hangi iller olduğunu, emeklilere ulaşılıp ulaşılmadığını, ön taleplerin nasıl alındığını, hangi bankalar aracılığıyla ön taleplerin alınacağını dile getirdi. Levent Gök, Emeklilerin, dar gelirlilerin, ev hanımlarının adıyla bir çekim alanı yaratılmak suretiyle ekonomik koşulları yerinde yurttaşlara yatırım amaçlı imkânlar sunulduğu iddialarını da gündeme getirerek, " bu konuda bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz " diye sordu. 

 

"TOKİ’den Emeklilere yeni kampanya başlığıyla, “Emeklilere İkinci Bahar Projesi” kapsamında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından hazırlanan yeni kampanya ile 18 ilde 3 bin 361 konut satışı gerçekleştirileceği duyumu alınmıştır " diyen CHP'li Gök, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan şu sorularına da yanıt istedi :

 

-TOKİ tarafından 2+1 inşa edilecek konutlar için 14-31 Mart 2016 tarihleri arasında ön talep toplayacakları söylenen ‘ilgili bankalar’ hangileridir?

-Emeklilierin yüzünün güldürüleceği bu 18 il hangileridir?

-Bu illerdeki emeklilerin tamamına ulaşılmış mıdır? Nasıl ulaşılmıştır?

-Emekli olmaları yeterli ölçüt müdür, konut sahibi olup olmadıkları araştırılmış mıdır? Konut sahibi oldukları halde başvuranlar da kampanya kapsamında yararlanacaklar mıdır?

-Daha önce (2015 yılında) 17 ilde yürütülen kampanya kapsamında 4340 konutluk projenin satışa sunulduğundan söz edildiğine göre bu konutlardan teslim edilenlerin sayısı nedir, teslim alanlar emekli midir? Bu 17 il hangi illerdir. 2015 yılında emeklilere hangi kanallardan duyuru yapılmıştır, kaç emekliye ulaşılmıştır?

-Emeklilerin ön talepleri nasıl, hangi yolla alınmıştır? Bu talepler muhafaza edilmekte midir? Ediliyorsa nerede muhafaza ediliyor? Ön talepte bulunan emeklilerden kaç tanesi konut satın almıştır?

-Ön talepleri alındığı halde konut satışından istifade edemeyen emeklilerimizin sayısı nedir? Hangi nedenle yararlanamamışlardır?

-Hangi bankalar emeklilerin ön taleplerinin alınması konusunda görevlendirilmiştir? Bankalara talepleri değerlendirme ve uygun bulunup bulunmadıkları konusunda ayrı bir görev ve yetki verilmiş midir?

-Emeklilere İkinci Bahar Projesi kapsamında yapılan kampanyalarda Ankara’da yaşayan emeklilere ulaşılmış mıdır?

-Ankaralı kaç emekli bu kampanya kapsamında konut sahibi olmuştur?

-Emekliler, dar gelirler, ev hanımları için üretildiği söylenen TOKİ konutlarından gerçekten bu kesimdeki yurttaşlarımızın yararlanmaları sağlanmış mıdır? Bu konuda özen gösterilmekte midir?

-Emeklilerin, dar gelirlilerin, ev hanımlarının adıyla bir çekim alanı yaratılmak suretiyle ekonomik koşulları yerinde yurttaşlara yatırım amaçlı imkânlar sunulduğu iddiaları doğru mudur? Bu konuda bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?   


Ankara Güçlü Anadolu


Geri Dön